• Haberler
  • Spor
  • 5. Ultra Maraton tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

5. Ultra Maraton tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Kurumsal Ana Sponsor olduğu 5. Frig Ultra Maratonu'nun başlangıç töreni İhsaniye ilçesinde gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Kurumsal Ana Sponsor olduğu 5. Frig Ultra Maratonu’nun başlangıç töreni İhsaniye ilçesinde gerçekleştirildi. Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın ile ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol katıldı.
FRİGYA DÜNYANIN ENDER BULUNAN
VADİLERENDEN BİRİ
Frigya’nın dünyanın ender vadilerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz, “Bugün unutamayacağınız günlerden birisi olacak. Gerek tarihi değerleri gerek doğal güzellikleri ile Frigya Vadisi dünyanın ender vadilerinden birisidir. Son yıllarda bu vadiyi daha cazip hale getirebilmek için güzelliklerini daha fazla tanıtabilmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Frig vadilerine her geçen gün artan ilgiyi bugün bir başka boyutuyla görüyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden ve farklı ülkelerden gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Gelecek yıl yine sizleri burada görmek istiyoruz. Allah yardımcınız olsun” dedi.
SPORCULAR 3 AYRI
KATEGORİDE TER DÖKTÜ
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından hep birlikte 30’dan geriye sayıldı ve yarış başlatıldı. Sporcular gizemli frigya patikalarında 9 K, 23 K ve 54 K’lik üç ayrı kategoride ter döktü. 9 K’lik etap İhsaniye ilçesinden başlayıp Üçlerkayası köyünde son buldu. 23 K’lik etap ise yine İhsaniye ilçesinden başladı. Gizemli Frigya patikalarından ilerleyen yarışmacılar Üçlerkayası köyünde tarihi su obruklarında mola verdikten sonra, Aslantaş, Memeç kayalıkları, Emre gölü güneyinden Bayramaliler köyünde bitişe ulaştı.
54 K PARKURU GAZLIGÖL’DE TAMAMLANDI
54 K’lik uzun parkurda İhsaniye ilçesinden yarışa başlayan sporcular, Üçlerkayası köyünde tarihi su obruklarında mola verdikten sonra, Aslantaş, Memeç kayalıkları, Emre gölü güneyinden Bayramaliler köyüne ulaştı. Friglerin günümüze ulaşan nadir eserleri Yılanlıtaş ve kağnı yollarından ilerleyip Avdalaz Kalesi-Ayazini köyünden Gazlıgöl Beldesinde parkuru tamamladı.
VALİ TUTULMAZ KOŞARAK
YARIŞMACILARA DESTEK OLDU
Yarışmacılarla birlikte maratona katılan Vali Mustafa Tutulmaz uzun süre koşuya eşlik etti ve Frigya Vadileri’nin tarihi ve doğal güzelliklerin keşfedildiği maratonda yarışmacılara destek oldu. Bayramaliler köyüne kadar koşan Vali Mustafa Tutulmaz burada çocuklarla da bir süre sohbet etti. Okulların açılacağını hatırlatan Vali Tutulmaz, öğrencilere çok çalışmalarını, bol bol kitap okumalarını, başarılı olmak için kitap okumanın çok önemli olduğunu söyledi.
“DESTEK VERMEKTEN
MUTLULUK DUYUYORUZ”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol, 5. Frig Ultra Maratonu ödül törenine katıldı. NG Afyon Otel’deki ödül töreninde konuşan Şenol, tanıtım faaliyetlerinin şehir ekonomisine katkı sağladığını belirterek “Şehrimizin tanıtımının aynı zamanda ekonomiye yansıyacağını düşünüyoruz. ATSO olarak böyle bir organizasyona destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
DERECELER
54 kilometrelik parkuru, Cüneyt Adalı 4 saat 30 dakika ile 23 kilometrelik parkuru 1,32’lik derece ile Mustafa İncesu, 9 kilometrelik parkuru Nuri Kömür 32,27’lik derece ile birinci tamamladı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme