5 milyon liralık yatırım, 10 köyü besliyor

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda kurulan Özsu Çiftliği, bölgedeki 10 köyün çiftçisine katkı sağlıyor. 5 milyon liralık yatırım yapılan çiftlik için kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazır. Çiftlikte üretilen süt ise Ülker'e satılıyor Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu'nun 42'nci kilometresinde toplam 280 bin metrekare üzerinde kurulan Özsu Çiftliği, doğal peynir ve yoğurt imkanı sağlıyor. 200 sağlam hayvana sahip çiftlikte üretilen [&hellip]

5 milyon liralık yatırım, 10 köyü besliyor

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda kurulan Özsu Çiftliği, bölgedeki 10 köyün çiftçisine katkı sağlıyor. 5 milyon liralık yatırım yapılan çiftlik için kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazır. Çiftlikte üretilen süt ise Ülker’e satılıyor

Afyonkarahisar-Kütahya Karayolu’nun 42’nci kilometresinde toplam 280 bin metrekare üzerinde kurulan Özsu Çiftliği, doğal peynir ve yoğurt imkanı sağlıyor. 200 sağlam hayvana sahip çiftlikte üretilen yoğurt ve peynirler, dinlenme tesisinde satılıyor. Günlük 2 buçuk ton süt üretimi yapılan çiftliğin en önemli müşterisi ise Ülker şirketi. Ülker, her gün çiftlikten süt tedarik ediyor.
“KENDİ İMKANLARIMIZ YETERLİ”
Çiftlik sahiplerinden Muhittin Özsu, çiftlik için 5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Özsu, “Toplam yatırım maliyetimiz 5 milyon civarındadır. Burada doğrudan 8 kişi çalıştırıyoruz, ama 10 köydeki çiftçiler balyalarını bize satıyor. Yetiştirdikleri yem bitkisinin tamamını satın alıyoruz. Herhangi bir hibeden yararlanmadık. Kendi imkanlarımız yeterli” dedi.
SÜTÜ ÜLKER’E SATIYOR
280 bin metrekarelik alanda faaliyet sürdürdüklerini kaydeden Özsu, “280 bin metrekare alan üzerinde duruyor. 40 bin metrekaresinde hayvan barınaklarımız var. 600 bin metrekare de başka yerde tarım yaptığımız yer var. Günlük 2 buçuk ton süt üretiyoruz. Ulusal bir firma olan Ülker’le anlaştık, oraya satıyoruz. Sütümüzün bir kısmıyla yoğurt, peynir gibi üretim yapıp burada satıyoruz. Bizim sütümüzün kalitesi çok iyi. Yağlı bir süt. Otomatik sağım makineleri ile el değmeden süt alınıyor” ifadelerini kullandı.
MARKA OLMAYI HEDEFLİYOR
Çiftlik olarak önemli hedeflere ulaşmak istediklerinin altını çizen Özsu, Türkiye genelinde tanınan bir marka olmak için de adım atacaklarını belirtti. Özsu, “Kısa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli hedeflerimiz var. Şu anda 200 sağmal hayvanımız var, bunu 1000 sayısına ulaştırmayı hedefliyoruz. Kısa vadede hayvan sayısını artırmak, orta vadede üretime geçmek, uzun vadede ise Türkiye genelinde bir marka oluşturmayı hedefliyoruz. Biz burada inekten aldığımız süte katkı katmadan yoğurda çeviriyoruz. Sağım makinemiz, hasta ya da iğne vurulan hayvanı tespit ediyor. O hayvandan sağma yapmaz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme