5 metre mi, 25 metre mi?

Ankara’yı İzmir’e bağlayan Çevre Yolu üzerinde bir iş yeri olan esnaf, yoldan geçiş alamadığı için 4 yıldır işletmesinden verim alamıyor. Esnaf Ahmet Külcüoğlu, 5 metre mesafeye geçiş verilmediği için mağdur olduğunu kaydetti. Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür ise, mevzuatın 25 metreye izin verdiğini, konuyla ilgili yatırım yapılmadan önce işletme sahibini mevzuat konusunda uyardıklarını bildirdiAnkara’dan [&hellip]

5 metre mi, 25 metre mi?

Ankara’yı İzmir’e bağlayan Çevre Yolu üzerinde bir iş yeri olan esnaf, yoldan geçiş alamadığı için 4 yıldır işletmesinden verim alamıyor.

Esnaf Ahmet Külcüoğlu, 5 metre mesafeye geçiş verilmediği için mağdur olduğunu kaydetti. Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür ise, mevzuatın 25 metreye izin verdiğini, konuyla ilgili yatırım yapılmadan önce işletme sahibini mevzuat konusunda uyardıklarını bildirdi
Ankara’dan gelip şehre uğramadan İzmir’e ve Antalya’ya gitmek isteyenleri hetap eden Çevre Yolu’ndaki bir esnaf kan ağlıyor. 14 yıldır esnaflık yapan ve 4 yıldır Çevre Yolu kenarındaki Akcin Köyü’ne bağlı tesisini işletmeye çalışan Ahmet Külcüoğlu, Çevre Yolu’ndan tesise geçiş alamadığı için sıkıntı yaşıyor. 4 senedir çeşitli bankalardan kredi alarak ayakta durduğunu belirten Külcüoğlu, geçiş nedeniyle daha önce 2 bin 400 liralık cezaya mahkum olduğunu, ancak cezayı mahkeme yoluyla kaldırdığını belirtti. Konuyu Konya Bölge Müdürlüğü’ne ve Ankara’daki genel müdürlüğe kadar taşıdıklarını anlatan Külcüoğlu, 3 defa plan çizdiklerini ancak bir türlü sonuca ulaşamadıklarını dile getirdi. Tesise 200 bin liraya yakın yatırım yaptığına dikkat çeken Külcüoğlu’nun iddiası, tesisten 5 metre mesafeye geçiş verilebileceği yönünde.
Karayolları 31’inci Şube Şefi Yalçın Özgür ise, tesis sahibini daha yatırım yapmaya başlamadan önce mevzuat hakkında uyarıldığını belirtti. Özgür, “Karayolları Trafik Kanunu’nda konuyla ilgili düzenlemeler nedeniyle ticari faaliyette bulunan işletmelerin karayoluyla aralarında 25 metre mesafe olması gerekiyor. Belediye, tesise geçiş verilmesi konusuyla ilgili bizim görüşümüzü sordu, biz de durumun uygun olmadığı yönünde görüş bildirdik. Kira için onay almış olabilirler, ama karayolundan geçiş onayları yok. Bizim arkadaşlarımız, işletme sahibi daha o bina için masraf yapmadan işletme sahibini uyardı, buraya onay verilemeyeceğini aktardı” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme