5. dönem aile okulu başladı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin de ortakları arasında bulunduğu Aile Okulu’nun 5. dönemi Çavuşbaş semtinde yer alan Hürriyet İlköğretim Okulu’nda başladı Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türk Anneler Derneği işbirliğinde düzenlenen Aile Okulu Projesinin beşincisi başladı. İlk dersi AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun verdiği Aile Okulu’nun [&hellip]

5. dönem aile okulu başladı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin de ortakları arasında bulunduğu Aile Okulu’nun 5. dönemi Çavuşbaş semtinde yer alan Hürriyet İlköğretim Okulu’nda başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türk Anneler Derneği işbirliğinde düzenlenen Aile Okulu Projesinin beşincisi başladı. İlk dersi AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun verdiği Aile Okulu’nun açılışına Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan, Türk Anneler Derneği Başkanı Şeyda Çetinbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ve öğrenci velileri katıldı.
Aile Okulu’nda 5 gün boyunca aile ile ilgili çeşitli eğitimler alacak olan okul velilerine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından dünya klasikleri arasında yer alan 100 temel eserler kitap setleri dağıtılacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Aile Okulu Projesinin önemine dikkat çekti. Başkan Çoban konuşmasında; “Buraya gelerek eğitim alan ailelerimizde, buradan edindikleri bilgi birikimi ile aile bilincinin çok daha gelişeceğine inanıyorum. Bizde bu projeye hep destek vereceğiz. Aile okulumuzun bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Projede yer alan ailelere Bilgi Evleri hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde de bir Bilgi Evi oluşturulacağını söyledi. Dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrencilerin burada dershane hizmeti alacaklarını anlatan Başkan Çoban, “Bu bölgemiz ilimizde dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgemiz. Bende farklı bir bölgeden değilim. Buraya çok yakın bir okuldan mezunum. Buradaki annelerimiz ev hanımı babalarımız asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz. Hepimizin çocuğu var. Ancak babası asgari ücretli olan çocuğumuzun dershaneye gidecek imkanı olmuyor. Ama çocukta da bir cevher varsa neden bunun önü kesilsin düşüncesiyle bir Bilgi Evi Projesini başlattık. Yani çocuğumuz normalde bir dershaneye kayıt olduğunda hangi dersleri alması gerekiyorsa, hangi kitaptan yararlanması gerekiyorsa, hangi test yaprakları ile imtihan olması gerekiyorsa aynı şartları eksiksiz olarak sizlere sunacağız” diye konuştu.
Hürriyet İlköğretim Okulu’nun bulunduğu alanın Afyonkarahisar Belediyesine ait olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, okul bahçesinin kullanımda olmayan bir bölümüne son derece modern bir bina inşa edilerek Bilgi Evi oluşturulacağını ifade etti. Projeyi Eylül ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Çoban, “Burada öğretmenlerimiz sizin çocuklarına her türlü eğitimi verecek. Bilgisayar sınıflarımız olacak. Artık çocuğunuz ‘öğretmenim ödev verdi bilgisayar lazım?’ sorusunu sizlere sormayacak. Hemen ödevi verildiği zaman gidecek Bilgi Evi’ne sıcak, güvenli ve edepli bir ortamda derslerine çalışacak. Yani paranızla gittiğiniz herhangi bir dershane çocuğa hangi dersleri veriyorsa aynısını biz vereceğiz. Tek istediğimiz şey çocuklarımızın buraya devam ederek çalışması ve başarması. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bilgi Evlerimizde ders alarak Fen Lisesini asilden yada yedekten kazanan tüm öğrencilerimize bilgisayar vaat ediyoruz. Ayrıca tüm öğrenim hayatı boyunca burs vereceğiz. Böylelikle çocuklarımızın çalışma azmini artırmak istiyoruz. Ben sizlerden Bilgi Evimiz açıldığında çocuklarınızı bu eğitim yuvasına göndermenizi istiyorum” dedi.

Bakmadan Geçme