5 çocuğa yaşam kapısı olacak

Yakınlarının düğünü için geldikleri İzmir’de, gece yattığı damdan düşen Afyonkarahisarlı 13 yaşındaki Mevlüt Türkmen, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen talihsiz çocuğun organları kendisi gibi 5 çocuğa yeni bir yaşamın kapılarını açtı, iki görmeyen dünyaya ise ışık olacak. Üç yıl önce kanserden babasını kaybeden Mevlüt Türkmen, annesi ve [&hellip]

5 çocuğa yaşam kapısı olacak

Yakınlarının düğünü için geldikleri İzmir’de, gece yattığı damdan düşen Afyonkarahisarlı 13 yaşındaki Mevlüt Türkmen, kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen talihsiz çocuğun organları kendisi gibi 5 çocuğa yeni bir yaşamın kapılarını açtı, iki görmeyen dünyaya ise ışık olacak.

Üç yıl önce kanserden babasını kaybeden Mevlüt Türkmen, annesi ve yakınlarıyla birlikte bir akrabalarının düğününe katılmak için İzmir’e geldi. Karşıyaka’da akrabalarının evinde kalan Mevlüt, 14 Temmuz gecesi iddiaya göre uyumak için ikinci kattaki evin damına çıktı. Ailenin erkekleriyle damda yatan Mevlüt, iddiaya göre gece uyandı ve uyku sersemliğiyle düştü. Düşmeye bağlı kafa travması geçiren Mevlüt önce Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ertesi günü Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Mevlüt’i kurtarmak için tüm olanaklar seferber edildi, ancak talihsiz çocuk kurtarılamadı beyin ölümü gerçekleşti.
Eşini kanserden kaybeden anne Nazike Türkmen, üç çocuğunun en küçüğü Mevlüt’ün de ölümüyle kahroldu. Acılı anne, 17 Temmuz Cumartesi günü başka hayatların kurtulması için evladının organlarını bağışladı. Mevlüt’ün kalbi, iki böbreği ve korneaları Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesine getirilirken, pankreası ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde üç operasyon gerçekleştirildi. Mevlüt Türkmen’in kalbi, 26 ekim 2009’dan bu yana yapay kalple yaşayan Şanlıurfalı Ahmet Taşkıran’a, bir böbreği 3 yaşındaki Doğukan Akçeşme’ye, diğer böbreği ise 10 yaşındaki Derya Dinç’e takıldı. Mevlüt’ten alınan kornealar uygun hastalara takılmak üzere yine bu hastanede göz bankasına konuldu. Mevlüt’ün karaciğeri ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, 11 yaşındaki siroz hastası Haydar Polat’ı hayata döndürdü. Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde yaşayan Nebahat ve Selahattin Polat çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan Polat, 3.5 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Oğlunun tedavisi için İzmir’de ev tutmak zorunda kaldıklarını belirten işçi baba Polat, “Talihsiz çocuğa rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Kendilerine minnettarım” dedi.

Bakmadan Geçme