5-0 hayal değil – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından köy ve mahalle başkanlarına yönelik eğitim programı düzenledi. Eğitim programında konuşan AK Parti Milletvekili Halil Ürün 5-0'ın hayal olmadığını belirtti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise AK Parti'nin disiplinli bir parti olduğunu vurguladı AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı il genelindeki AK Parti köy ve mahalle başkanlarına yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirdi. [&hellip]

5-0 hayal değil

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından köy ve mahalle başkanlarına yönelik eğitim programı düzenledi. Eğitim programında konuşan AK Parti Milletvekili Halil Ürün 5-0’ın hayal olmadığını belirtti.
İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise AK Parti’nin disiplinli bir parti olduğunu vurguladı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı il genelindeki AK Parti köy ve mahalle başkanlarına yönelik eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, tüm mahalle ve köy başkanlarının birer Erdoğan, birer Davutoğlu olduğunu söyledi. AK Parti’nin kurulduğu günden bu zamana bir disiplin partisi olduğunu gösterdiğini belirten İl Başkanı Yurdunuseven, “Cumhuriyetle yaşıt partiler dahi şu disiplini gösteremiyorlar. Bizler Allah’a şükürler olsun ki ne gün ne yapacağımızı, kimlerle eğitim yapacağımızı çok önceden planlıyor ve yapıyoruz. Mahalle ve köy başkanlarımız çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Mahalle ve köy başkanları olarak bulunduğunuz mahalleler ve köylerde birer Erdoğan’sınız, birer Davutoğlu’sunuz, birer Eroğlu’sunuz, birer Ürün’sünüz. O mahallenin, o köyün her şeyi sizden soruluyor. Biz parti olarak sizlere güvenerek sizleri oralara başkan yapmışız. İnşallah sizler de bunun karşılığını 7 Haziranda partili üyelerimizi ve seçmenlerimizi takip ederek onları sandığa götürüp oy kullanmalarını sağlayarak bu görevi yerine getireceksiniz” diye konuştu.
5-0 ASLA HAYAL DEĞİL
Kütahya’da 2002 yılında 6-0 yapıldığını hatırlatarak Afyonkarahisar için 5-0 sonucunun asla hayal olmadığını belirten AK Parti Milletvekili Halil Ürün, herkesin AK Parti’ye oy vermesi için çalışılması gerektiğini belirtti. Ürün, “2002 yılında biz 6-1 yaptığımızda Kütahya’nın 6-0 yaptığını hatırlıyorum. Bu mümkün ama bize bağlı. Yeter ki biz iyi niyetle çalışmalarımıza devam edelim, yeter ki biz gönüller kazanmaya devam edelim” diye konuştu. Ürün, Türk siyasi tarihine AK Parti’nin 2001 yılından bu zaman kurumsallık getirdiğini belirterek, “Türk siyaset tarihine 2001 yılında girmiş olan AK Parti o günden bu güne ciddi bir kurumsallık gerçekleştirmiştir. Bu kurumsal çalışmanın sonucu olarak da bu toplantıları düzenli olarak yapmaktayız. Geçtiğimiz hafta ‘sandığımıza sahip çıkıyoruz’ toplantısını yaptık. Bugün de teşkilat içi eğitim toplantısı yapıyoruz. Adım adım seçime yaklaşıyoruz. Bu toplantı da şu anda Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. Buradan bir ölçme değerlendirme yapılacak. 7 Hazirandan önce ne kadar seçime ne kadar hazırız sonucunu bulacağız. Varsa eksikliklerimiz bunları tamamlayacağız” dedi.
HEDEF ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK
İÇİN 400 MİLLETVEKİLİ
AK Parti’nin Anayasayı değiştirmek için hedefinin 400 milletvekili olduğunu belirterek, yönetimde başkanlık sisteminin hedeflendiğini belirten Ürün sözlerini şöyle noktaladı:
“Anayasanın eskimeyen dilimizdeki adı Teşkilatı Esasiye kanunudur. Devleti yeniden yapılandıracağız. Bunu yaparken yasamayı, yürütmeyi yeniden yapılandıracağız. İnşallah başkanlık sistemi dediğimiz özünde yönetimde istikrarı sağlayacak olan, tek seçimle gelen, kararları hızlı alan ve meclisteki parçalı siyasi yapıdan dolayı yürütmenin etkilenmediği bir başkanlık sistemi hedefliyoruz. İster Amerikan sistemi desinler, ister Türk sistemi isterlerse Fransız sistemi oturup bunu konuşmak zorundayız. Bunu yapabilmek için de bizim bu seçimden açık ara farkla çıkmamız gerekiyor. Türkiye’deki hedeflere ulaşabilmemiz Afyonkarahisar’da bize en az 4 milletvekili gerekiyor. Afyonkarahisar 3 çıkardığı sürece biz anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edemiyoruz. En az 4 gerekiyor. 5 olsa çok çok iyi olur ki 5 olması hayal değil. İmkan dahilindedir. 2002 yılında biz 6-1 yaptığımızda Kütahya’nın 6-0 yaptığını hatırlıyorum. Bu mümkün ama bize bağlı. Yeter ki biz iyi niyetle çalışmalarımıza devam edelim, yeter ki biz gönüller kazanmaya devam edelim.”
Toplantıya Ürün ve Yurdunuseven’in yanı sıra ilçe ve belde başkanları ile mahalle ve köy başkanları katıldı. Mahalle ve köy başkanlarına eğitimleri İl Başkan Yardımcısı Davut Yılmaz ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Karakuş verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme