• Haberler
  • Genel
  • 45 dakikada kalp ameliyatı – Kocatepe Gazetesi

45 dakikada kalp ameliyatı – Kocatepe Gazetesi

Özel Park Hastanesi'nde önemli bir kalp ameliyatına imza atıldı Özel Park Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr Hakan Göçer, 21 yaşındaki genç bir hastayı Açık Kalp Cerrahisi olmaktan kurtardı. Yapılan ameliyat ile ilgili Dr. Göçer açıklamalarda bulundu. Göçer açıklamasında 'Kalp Kapak Hastalığı ile takip edilen ve açık ameliyat önerilen hastamız, Anjio ünitesinde kasıktan girilerek kalp kapağını [&hellip]

45 dakikada kalp ameliyatı

Özel Park Hastanesi’nde önemli bir kalp ameliyatına imza atıldı

Özel Park Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Dr Hakan Göçer, 21 yaşındaki genç bir hastayı Açık Kalp Cerrahisi olmaktan kurtardı. Yapılan ameliyat ile ilgili Dr. Göçer açıklamalarda bulundu. Göçer açıklamasında “Kalp Kapak Hastalığı ile takip edilen ve açık ameliyat önerilen hastamız, Anjio ünitesinde kasıktan girilerek kalp kapağını genişleterek (Mitral Baloon Valvuloplasty) 45 dakikada gerçekleşen açık ameliyat sonucunda tekrar eski sağlığına kavuştu. Ve bir gün sonra evine tabucu edildi” dedi.
Dr. Göçer, bu yöntemin ancak gelişmiş kardiyoloji merkezlerinde tecrübeli invaziv kardiyologlar tarafından uygulandığını, Türkiye’de sadece birkaç merkezde yapıldığını ve Afyon’da ilk kez kendisi tarafından Özel Park Hastanesi’nde başarı ile uygulandığını ifade etti. Göçer, anjiyo yapar gibi kasıktan girerek, daralmış kalp kapağının içinden özel kataterler gönderilerek yapılan işlemin 40-45 dakika gibi kısa sürede yapılabildiğini belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme