Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

44 öğrenciden 22 proje

44 öğrenciden 22 proje

Bayraktepe Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 22 proje okulda açılışı yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilendi

Bayraktepe Ortaokulu’nda öğrenim gören 6, 7 ve 8. sınıflardan 44 öğrenci 22 proje üretti. Projelerin sergilenmesi için özel olarak hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, okul yönetimi, diğer okulların müdürleri ve öğretmenleri, davetliler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Bayraktepe Ortaokulu Müdürü Osman Yücedağ, projeler hakkında bilgi vererek, “TÜBİTAK Bilim Fuarları temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eylenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Fuarımızda fen alanında 10 proje, matematik alanında 1, Türkçe alanında 3, bilişim teknolojileri arasında 1, görsel sanatlar alanında 4, teknoloji ve tasarım alanında 3 proje olmak üzere toplam 22 projeyi 44 öğrencimiz, 9 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmaları ile ortaya koydular. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.” dedi.
“BAYRAKTEPE KAMPÜSÜ İL DÜZEYİNDE FARKLI ÇALIŞMALAR ÜRETİYOR”
Bayraktepe Kampüsü’nde bulunan İlkokul, ortaokul ve Emine Efiloğlu Anaokulu’nun il düzeyinde farklı çalışmalar ürettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, “Gerçekten bu tür faaliyetler, projeler, öğrencilerimizin eğitimleri açısından, sadece akademik eğitimi değil, beceri temelli eğitim açısından da çok önemli. Bu tür projelerde yer almak, okul olarak çok önemli. Projelerde desteği olan öğretmenlerimizi, velilerimiz, okul idaremizi ve öğrencilerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Son yıllarda Bayraktepeİlkokulu, Ortaokulu, hatta Emine Efiloğlu Anaokulu, il düzeyinde farklı çalışmalar üretiyorlar. Bunlara akademik olarak başarılarında da gösteriyorlar. Gerçekten kendilerini ispatlamış durumlar.” ifadesine yer verdi.
Törene sonradan katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kurdele kesiminde fuarın hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Kurdele kesiminin ardından tek tek projeleri gezen Yalçın, projeleri hakkında öğrencilere sorular sordu. >>Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi