'41 milyon insanın suyunu biz karşıladık'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de 41 milyon kişinin su ihtiyacının, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında karşılandığını belirtti. Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde açılış ve temel atma törenine katıldı Orman ve Su İşleri Bakanı Vesel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesinde 5 açılış ve bir temel atma törenine katıldı. Afyonkarahisar Yerleşim Yerlerinin Arsenik Arıtma Tesisi, [&hellip]

“41 milyon insanın suyunu biz karşıladık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de 41 milyon kişinin su ihtiyacının, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında karşılandığını belirtti. Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde açılış ve temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Vesel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde 5 açılış ve bir temel atma törenine katıldı. Afyonkarahisar Yerleşim Yerlerinin Arsenik Arıtma Tesisi, Akdeğirmen Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisleri Çevre Düzenlemesi, Düzağaç Beldesi Yağmursuyu ve Atıksu Şebekesi, Beyazı ve Çıkrık Kasabaları Bostanlı Kozluca Köyleri Taşkın Koruma Tesisi, Çakır Köyü 3’üncü Kısım Taşkın Koruma Tesisi’ni açan Eroğlu, Afyonkarahisar 2’nci Kısım Yerleşim Yerlerinin Arsenik Arıtma Tesisi’nin de temelini attı. Temeli atılan ve açılan tesislerin toplam maliyetinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu belirtildi.
10 YILDA ÇOK DEĞİŞİKLİK OLDU
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarda olduğu 10 yılda pek çok faaliyetin hızlandığını söyledi. Eroğlu, “10 yıl önce Türkiye’nin haline bakarsanız Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi anlarsınız. 23,5 milyar IMF’ye borç, 3,5 katrilyon KEY ödemesi…Bizler bu yükün altında ezilmedik. Bütün dünyada kriz varken Türkiye’de kriz olmadı. Borçları ödemekle kalmadık. Aynı zamanda yatırımlar yapıyoruz. Biz sizlerin emanetçisiyiz” dedi.
413 TESİS AÇILACAK
Bakanlığı döneminde birçok hizmete imza attıklarını, susuz bölgeleri suya kavuşturduklarını olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Su meselesini kökünden çözelim dedik, 41 milyon insanın su ihtiyacını tamamen karşıladık. 58 yerleşim yerine suyu getirdik. Her 3 dönümden iki dönüm, bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Bereket var, farkımız bu. Sizlerin duasıyla bizler de başarıdan başarıya imza atacağız. Bu yıl 413 tesis açacağız. Ormanlarda destan yazıyoruz. Yol kenarlarını her tarafı ağaçlandıracağız. Nereden nereye? 535 milyon fidan üretiyoruz. Bu ormanları halkın kalkınması için kullanacağız” diye konuştu.
HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA
Törende Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik de konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri sahneye davet edildi, havai fişek eşliğinde açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi.
FİDAN İZDİHAMI
Törenin yapıldığı alanın hemen yanında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait kamyonlardan dağıtılan fidanlar ise izdihama neden oldu. Yüzlerce vatandaş, aynı anda fidan almak için birbirileriyle yarıştı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme