41 kişilik FETÖ operasyonu – Kocatepe Gazetesi

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve FETÖ’ye maddi destek sağladığı öne sürülen 41 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişiler arasında, Mahkemede FETÖ ile ilgili ifade veren şahısları örgüt adına tehdit ettiği tespit edilen 1 kişinin de bulunduğu bildirildi.9 KİŞİ SERBEST KALDIİl Emniyet Müdürlüğü Terörle [&hellip]

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve FETÖ’ye maddi destek sağladığı öne sürülen 41 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişiler arasında, Mahkemede FETÖ ile ilgili ifade veren şahısları örgüt adına tehdit ettiği tespit edilen 1 kişinin de bulunduğu bildirildi.
9 KİŞİ SERBEST KALDI
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 41 kişi Emniyet’e götürüldü.
Gözaltına alınanlardan 9’u, sorgusunun ardından salıverildi.
1 DE FETÖ TEHDİTÇİSİ VAR
Afyonkarahisar Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında başlatılan operasyonda örgüt içi haberleşme programı Bylock kullanan, örgüte maddi destek sağlayan 40 şahıs ile, hakkında daha önce örgüt üyeliği suçundan soruşturma başlatılıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, hakkında ifade veren şahısları örgüt adına tehdit ettiği tespit edilen 1 şahıs yakalanmıştır” denildi.
12 KİŞİ TUTUKLANDI,
20 KİŞİ SERBEST
Emniyet’teki işlemleri tamamlanan 32 kişi Adliye’ye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 12’si tutuklandı, 20 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme