40 polis aracına kamera monte edildi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar’da, “Yeni Araç Kameraları Projesi” kapsamında, 40 polis aracına kamera ve monitör takıldığını söyledi İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli yaptığı açıklamada, geçen yıl polis araçlarının uydudan takibi için araç takip sistemi monte edildiği ve araçların tüm hareketlerinin internet üzerinden günün 24 saatinde izlenebildiği ifade etti. Bu yılda 40 ekip aracına [&hellip]

40 polis aracına kamera monte edildi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar’da, “Yeni Araç Kameraları Projesi” kapsamında, 40 polis aracına kamera ve monitör takıldığını söyledi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli yaptığı açıklamada, geçen yıl polis araçlarının uydudan takibi için araç takip sistemi monte edildiği ve araçların tüm hareketlerinin internet üzerinden günün 24 saatinde izlenebildiği ifade etti.
Bu yılda 40 ekip aracına kamera ve monitör takıldığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Türkmenli;
“Araç kamerası, aracın içindeki ve dışındaki görüntü, hareket ve sesleri 24 saat esasına göre kayıt altına almaktadır. Kayıt ünitesi 3 aylık iç ve dış kamera görüntülerini saklayabilmektedir. LCD monitör ile kamera-ların kayıtları eş zamanlı olarak araç içinden de izlenebilmektedir. Ayrıca, araçlar üzerinde bu aracın kameralarla ve uydu takip sistemleriyle takip edildiğine dair bilgilendirici kısa metinler yer alacaktır. Bu ka-meralar trafikte seyir halindeyken trafik kural ihlalleri de kayıt altına alınarak, gerekli trafik idari cezai işlemler uygulanacaktır.”dedi.
Türkmenli, yeni sistemle vatandaşlarla yaşanabilecek olumsuzluklar ve istenmeyen davranışların önüne geçilmesi, hizmetlerde şeffaflığın sağlanması, şikayet halinde görüntülerin incelenerek olayların açıklığa kavuşturulması, halkla ilişkilerde olumlu mesafe alınmasının hedeflendiği sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme