40 öğretmene algı testi eğitimi

2017 yılı Zafer Kalkınma Ajansı Teknik destek Kapsamında hazırlanan 'Yorumluyoruz' adlı proje enneagram, CAT (Çocuk Tematik Algı Testi ve TAT (Tematik Algı Testi) konularında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi ve İscehisar Faruk Öksüz AİHL ortaklığı ile hazırlanan proje açılışı RAM salonunda yapıldı.İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, 'Projemizin amacı CAT, TAT ve Enneagram Eğitimi [&hellip]

2017 yılı Zafer Kalkınma Ajansı Teknik destek Kapsamında hazırlanan “Yorumluyoruz” adlı proje enneagram, CAT (Çocuk Tematik Algı Testi ve TAT (Tematik Algı Testi) konularında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi ve İscehisar Faruk Öksüz AİHL ortaklığı ile hazırlanan proje açılışı RAM salonunda yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Projemizin amacı CAT, TAT ve Enneagram Eğitimi ile ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanmanın yanı sıra öğretmenlerin yetersiz kaldıkları ya da tespit edemedikleri öğrenci sorunları; öğrencilerin kişilik gelişimleri, ilgi ve yetenekleri gibi konularda gerekli yöntemleri kullanabilme bilgi ve becerilerini öğretmenlere kazandırmaktır” dedi.
Proje koordinarörü Nursefa Kara, Tematik Algı Testinin kişiliğin sosyal yönünde yani kişiler arası ilişkilerde ve çevrenin algılanmasında gösteren kişilik dinamiklerini araştırmaya yönelik olarak kullanılan bir test olduğunu belirterek, “TAT’ın amacı; kişiliğin altında yatan dinamiklere ulaşmaktır. Özellikle iç uyuşmazlıkları, baskın becerileri ve ilgileri, motivasyonları araştırabilmemize olanak sağlar. TAT testindeki spesifik motivler başarı elde etmeyi, samimiyet gösterilerini ve problem çözme becerilerini içermektedir” diyerek proje hakkında bilgi verdi.
Proje ile ilgili 40 öğretmene verilecek eğitimler, 18-21 Haziran 2018 tarihleri arasında 30 saat olarak yapılacak ve 4 gün boyunca devam edecek.

Bakmadan Geçme