4 yıllık sürünceme sona erdi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, temeli 4 yıl önce atılan ancak bir türlü sonuç alınmayan Polis Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının hizmete girdiğini söyledi. Güner, PMYO'nun yeni binasını ziyaret ederek, bütün polis adaylarının bir fidan yetiştirmesini istedi Temeli 2010 yılının Temmuz ayında atılan, 31 Temmuz 2011'de açılması için müteahhit firma yetkililerinden taahhüt alınan Polis Meslek Yüksek [&hellip]

4 yıllık sürünceme sona erdi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, temeli 4 yıl önce atılan ancak bir türlü sonuç alınmayan Polis Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının hizmete girdiğini söyledi. Güner, PMYO’nun yeni binasını ziyaret ederek, bütün polis adaylarının bir fidan yetiştirmesini istedi

Temeli 2010 yılının Temmuz ayında atılan, 31 Temmuz 2011’de açılması için müteahhit firma yetkililerinden taahhüt alınan Polis Meslek Yüksek Okulu’nun yeni binası, hizmete girdi. Gazlıgöl Yolu üzerindeki PMYO’nun yeni binasında ilk aşamada 177 öğrenci intibak eğitimi alıyor.
ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, PMYO’nun yeni binasını ziyaret etti. Vali Güner, okulun sınıflarını, yatakhanesini ve yemekhanesini tek tek inceleyerek görevliler ve öğrencilerle sohbet etti.
HER ÖĞRENCİNİN AĞACI OLACAK
PMYO Müdürü Mustafa Eker’e, okulun önündeki alanın yeşillendirilmesi talimatı veren Vali Güner, öğrenciler için de bir proje açıkladı. “Her Polis Adayı, Bir Fidandır” ismini taşıyan proje çerçevesinde, her PMYO öğrencisi bir ağaç büyütecek. Ağacının yetişmesini sağlayamayan öğrenciye ise diploma belgesi verilmeyecek.
VATANDAŞIN YANINDA OLUN
Vali Güner, polis adaylarına hitaben şöyle konuştu:
“Görev yaptığınız yerlerde halkın canını, malını ve ırzını korumak için önleyici tedbirler almak ve aynı zamanda suç işleyenler hakkında kanunlar çerçevesinde işlem yapacaksınız. Yerine göre bir Vali, bir Savcı ve bir hakim gibi kanunları uygulayan kutsal bir görevdir polislik. Bu anlamda sizlerin sağlam bir iradeye sahip olmanız ve toplumun değerlerine sahip çıkmanız gerekir. Görevinizi yaparken ve tüm yaşantınız boyunca adaplı ve görgülü olmalısınız. Zenginin yanında zengin gibi dik durmanız, fakirin yanında fakirden daha fakir gibi onlarla hem hal olmanız gerekir. Polislik bu yönüyle çok güzel, çok hayırlı ve bir o kadar sorumluluk isteyen bir meslektir. Polis dik olursa bu duruş devleti de temsil edecektir. Polis halkın içerisinde kötü bir duruş gösterirse devlette o şekilde temsil ediliyor. Sizlerin kanun, hukuk bilmeniz çok önemli. Devletimiz bu anlamda sizlere çok büyük avantajlar sağladı. Neredeyse fakülte bitiren bir öğretmenle aynı maaşı alıyor ve askerlik görevinizi yapmış sayılıyorsunuz. Bu okulları devletimiz sizin için yapıyor.”
22 MİLYON LİRALIK BİR OKUL
PMYO hakkında da bilgi veren Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Burası 150 dönümlük arazide yaklaşık 26 bin metrekare kapalı alanı var ve toplamda 22 milyona mal olmuştur. Çok büyük bir önem arzeden bu yatırımın ilimizde gerçekleşmesinde herkese, her kesime hususiyle de İçişleri Bakanımız Efkan Ala’ya, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’ya Afyonkarahisar Valisi olarak halkımız adına devletimiz ve hükümetimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu okulun ilimiz ve ülkemiz adına önemi çok büyüktür. Bu okulun buraya gelmesiyle birlikte Afyonkarahisar yeni bir gelişim trendi, yeni bir gelişim yönü bulmuş oluyor. Burada Organize Sanayi Sitesinin var olması, buranın sadece bir sanayi alanı olmasını kendi sınırları içerisinde sağlıyor idi. Şehirle burası arasında bir boşluk ve kopukluk vardı. Bu alanın yönü ve istikameti çok net değildi. Bu alan bu okulun yapılması ile Afyonkarahisar’ın gelişim trendi ve gelişim yönü bu tarafa doğru gelişmiş olacak” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme