4 yıl önce bugündü… – Kocatepe Gazetesi

5 Eylül 2012’de, Afyonkarahisar'da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama meydana gelmişti. Patlamada 2’si astsubay, 2’si uzman, 21’i er 25 asker şehit olmuştu. 4’ü asker 8 kişi de ağır yaralanmıştı. O dönem Genelkurmay Başkanlığı’ndan şu açıklama yapılmıştı:𔄝 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat [&hellip]

5 Eylül 2012’de, Afyonkarahisar’da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama meydana gelmişti. Patlamada 2’si astsubay, 2’si uzman, 21’i er 25 asker şehit olmuştu. 4’ü asker 8 kişi de ağır yaralanmıştı. O dönem Genelkurmay Başkanlığı’ndan şu açıklama yapılmıştı:
“5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”
patlamaya ilişkin davaya bakan Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin talebi üzerine içinde polis, asker, jandarma ve akademisyenlerin de olduğu 13 bilirkişi tarafından rapor hazırlandı. 40 sayfalık raporda, patlamanın nedenleri ve sorumlularına ilişkin detaylar dikkat çekici. Mahkemeye iletilen raporda, el bombalarının gönderilmesinden depodaki patlamaya kadar bütün detaylar yer aldı. Rapora göre, lağvedilen Susurluk 44’üncü Mühimmat Bölük Komutanlığı’na bağlı beş depoda bulunan 286 bin 33 el bombası Afyonkarahisar’daki 41’inci Mühimmat Bölük Komutanlığı’na sevk edildi. El bombalarından 118 bin 471’i patlamanın meydana geldiği 32 numaralı depoya, kalanı da 29 numaralı depoya konuldu.
Patlama ile ilgili açılandava sürüyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme