• Haberler
  • Gündem
  • 4 DEAŞ’lıdan 3’ü sınır dışı edildi, biri tutuklandı

4 DEAŞ’lıdan 3’ü sınır dışı edildi, biri tutuklandı

Afyonkarahisar’da, polisin düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 4 kişi adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 kişiden 3’ü sınır dışı edilecek bir kişi de cezaevine teslim edildi. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün, DEAŞ terör örgütünün deşifresine yönelik İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğü ile yürüttüğü çalışma kapsamında, örgüt üyelerinin bulunduğu [&hellip]

Haber

Afyonkarahisar’da, polisin düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 4 kişi adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 kişiden 3’ü sınır dışı edilecek bir kişi de cezaevine teslim edildi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün, DEAŞ terör örgütünün deşifresine yönelik İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğü ile yürüttüğü çalışma kapsamında, örgüt üyelerinin bulunduğu evler tespit edildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen arama kararı sonrası düzenlenen operasyonda, Tunus uyruklu Moez Alouani ile Ahmed Aladani, ‘örgüt üyesi olma’ suçundan gözaltına alındı. Evde ayrıca Konya Ağır Ceza Mahkemesi İlamat Masası’nca hakkında ‘örgüte bilerek isteyerek yardım etmek’ suçundan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Suriyeli Abdülhekim El Bekro ile 18 yaşından küçük A.E.H. de yakalandı.
Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlanan 4 kişi Afyonkarahisar Adliyesi’ne sevk edildi. 4 kişi Savcılık sorgusundan sonra hakim karşısına çıkartıldı. Mahkemede 4 kişiden Tunus uyruklu Moez Alouani ile Ahmed Aladani ve Suriye Uyruklu Ahid El Hamed sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi teslim edildi.
Konya Ağır Ceza Mahkemesi İlamat masasınca hakkında “Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek (DEAŞ)” suçundan 2 Yıl 1 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Suriye uyruklu Abdülhekim El Bekro ise cezaevine teslim edildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Haber

Bakmadan Geçme