4 bin 112 yaşındaki ağaç, Türkiye’de

4 bin 112 yaşındaki Porsuk ağacı, Anadolu'da en yaşlı anıt ağaçlarının yer aldığı Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ndeki Gümeli Ormanlarında bulunuyor. Alanın en önemli özelliği 1987 ve 1164 yaşlarındaki Porsuk ağaçlarının içerisinde bulunduğu Tabii Yaşlı Porsuk Meşceresi olması.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak ilini ziyareti esnasında ağacın içinde bulunduğu 1.500 dekar alanı Tabiat Anıtı olarak [&hellip]

4 bin 112 yaşındaki Porsuk ağacı, Anadolu’da en yaşlı anıt ağaçlarının yer aldığı Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’ndeki Gümeli Ormanlarında bulunuyor. Alanın en önemli özelliği 1987 ve 1164 yaşlarındaki Porsuk ağaçlarının içerisinde bulunduğu Tabii Yaşlı Porsuk Meşceresi olması.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak ilini ziyareti esnasında ağacın içinde bulunduğu 1.500 dekar alanı Tabiat Anıtı olarak ilan edeceklerini ifade ederek, “Tabiat Anıtı ilanı için resmi süreci başlattık. Anıt niteliğindeki Porsuk ağacının Bronz Çağı’ndan bugüne kadar Anadolu’da yaşayan yegâne canlı bir birey olduğunu düşünüyoruz.  Tabiatı korumakla mükellef olan Bakanlığımız bu kadim ağacı, onu yaşadığımız çağa ulaştıran ekosistem özellikleriyle birlikte koruyacaktır. Yapacağımız değerlendirme neticesinde korumaya alacağımız bu ağacı ayrıca yılın belirli aylarında, belirli sayıda ziyaretçiye açmayı planlıyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme