3ࡩ 'te 3. tur Afyon'da yapılıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu'nca Afium Outlet ve AVM'nin bahçesinde Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle düzenlenen ve kurulan portatif iki sahada oynanan müsabakalarda sporcular birbirlerine üstünlüğü sağlamak için performanslarını sergiledi. Afyonkarahisar turunda 67 takım yer alırken, yaklaşık 260'ın üzerinde sporcu ter döktü. Müsabakaları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol İl Temsilcisi [&hellip]

Türkiye Basketbol Federasyonu’nca Afium Outlet ve AVM’nin bahçesinde Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlenen ve kurulan portatif iki sahada oynanan müsabakalarda sporcular birbirlerine üstünlüğü sağlamak için performanslarını sergiledi. Afyonkarahisar turunda 67 takım yer alırken, yaklaşık 260’ın üzerinde sporcu ter döktü. Müsabakaları Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, çok sayıda basketbolcu ve basketbol sever izledi.
Açılış töreniyle başlayan Afyonkarahisar 3×3 Türkiye Turu oynanacak maçların ardından tamamlanacak. Afyonkarahisarlıların da yoğun ilgi gösterdiği maçlar arasında dansçıların gösterileri de sergilendi. 3×3, seyircilere yönelik yapılan şut yarışmalarında da çeşitli hediyeler dağıtıldı.
“BÜYÜK
ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ
YAPIYORUZ”
3×3 Türkiye Afyonkarahisar Turu’nun açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Spor Turizmi’nde önemli bir merkez olan Afyonkarahisarımız bugün 3×3 sokak basketbolu turnuvasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Basketbol Federasyonu İl Temsilcimiz Feyzullah Demirkale hocamız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile beraber bu güzel organizasyonu Belediyemizin desteği ile gerçekleştiriyoruz. Artık futbolda ve diğer branşlarda değil inşallah basketbolda da ilimiz Türkiye’ye ve dünyaya ismini duyuracak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporcu arkadaşlarıma centilmence, sportmence güzel bir mücadele diliyorum. Bu mücadele sonunda da Türkiye’yi temsilen Amerika’ya gidecek Türk sporcularımıza da canı gönülden ve yürekten başarılar diliyorum” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
ETABINA 67 TAKIM KATILDI”
3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabına 67 takımın katıldığını söyleyen Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Türkiye Basketbol Federasyonu Afyonkarahisar etabına toplam 67 takım katıldı. Bu 67 takımın 30 tanesi büyük erkekler, 28 tanesi genç erkekler ve 4 tanesi büyük bayanlar, 3 tanesi de genç bayanlar olmak üzere toplam 67 takım katıldı. Burada 1’inci olan takım, 29-30 Temmuz tarihleri arasında ilimizde yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye Finalleri’nde de ilk sırayı tamamlayan takımlar Amerika’da yapılacak 3×3 Dünya Şampiyonası’na katılacaklar. Afyokarahisar’da bugün itibarı ile saat 16.00’dan itibaren müsabakalar başlayacak ve gece 12’ye kadar devam edecek. Katılım gerçekten çok iyi ve Afyonkarahisar 3×3’ün merkezi oldu. Sağolsun bu organizasyonda Belediye Başkanımız Belediye imkânları ile sponsor oldu aynı zamanda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzde el birliği ile destek oldu. İnşallah bu iki günlük süreçte çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum” diye ifadesine yer verdi.

Sıcak performansları etkiledi

Afyonkarahisar’da sıcaklığın yaklaşık 41 dereceye çıkması 3×3 Sokak Basketbolu’nda mücadele eden sporcuların performanslarını etkiledi

Türkiye Basketbol Federasyonu’nca bu yıl dördüncüsü yapılan 3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabında mücadele eden sporcuların performansları hava sıcaklığının 41 dereceyi bulmasıyla etkilendi. Oyuncular, bir önceki turda gösterdikleri performansla bu turda sergiledikleri performans farklı olduğunu dile getirerek sıcak havanın kendilerini etkilediğini aktardılar.

İzleyenler gölge aradı

3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabında sporcu yakınları ve turnuvayı izlemeye gelen seyirciler sıcaktan korunmak için gölge aradı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nca bu yıl dördüncüsü yapılan 3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabında mücadele eden sporcuların yakınları, turnuvayı izlemeye gelen seyirciler ve maç sırası bekleyen sporcular sıcaktan korunmak için gölge aradı. Aşırı sıcakların yaşandığı Afyonkarahisar’da sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıkması 3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabını da olumsuz etkiledi. 

3×3 Türkiye 3. Turu Afyonkarahisar etabı yapılan ödül töreni ile tamamlandı. Yapılan ödül töreni ve derece alan takımların detayları yarın gazeteniz Kocatepe’de yer alacak..

Bakmadan Geçme