39 senedir sektördeyiz – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın sanayisinin güçlü iller arasında gösterilebilmesi için ve ilimiz sanayisinin ülke ekonomisinde hak ettiği yere ulaşabilmesinin sanayiciler arasındaki birlik ve beraberliğe bağlı olduğunu söyleyen Okay Ahşap Ürünleri'nin Sahibi Ahmet Oka, 'Afyonkarahisar'ın bana göre sahip olduğu vizyonu genişletmeli. Ekonomisi güçlü iller arasına girebilmesi için bu şart' dedi Okay Ahşap Ürünleri'nin sahibi Ahmet Oka işletmelerini 1982 yılında [&hellip]

39 senedir sektördeyiz

Afyonkarahisar’ın sanayisinin güçlü iller arasında gösterilebilmesi için ve ilimiz sanayisinin ülke ekonomisinde hak ettiği yere ulaşabilmesinin sanayiciler arasındaki birlik ve beraberliğe bağlı olduğunu söyleyen Okay Ahşap Ürünleri’nin Sahibi Ahmet Oka, “Afyonkarahisar’ın bana göre sahip olduğu vizyonu genişletmeli. Ekonomisi güçlü iller arasına girebilmesi için bu şart” dedi

Okay Ahşap Ürünleri’nin sahibi Ahmet Oka işletmelerini 1982 yılında kurduklarını ve 4 kişiyle başladıkları üretimlerine bu gün 15 kişiyi istihdam ederek devam ettirdiklerini söyledi. Oka, ahşap ürünleri işleme işinin baba mesleği olduğunu ve daha çocuk yaştayken babasının yanında yani marangoz hanede bu işe başladığını belirterek, “Ben tabiri caizse çekirdekten yetiştim” dedi. Okay Ahşap Ürünleri’nin Afyonkarahisar ve bölgemizde önemli bir pazar’a sahip olduğunu kaydeden Oka, “Ürünlerimizi bu gün Afyonkarahisar ve bölgemizin birçok yerinde görebilmeniz mümkün. 1982 yılından bu yana iki temel hedefle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Birincisi kaliteli malzeme kullanıyoruz. İkincisi ise yaptığımız işlerde işçiliği çok önem veriyoruz işte işletmemizi 1982 yılından buyana sektöründe başarılı yapan bu iki temel hedeftir” dedi.
“TEMİZ İŞÇİLİK ANCAK KALİFİYE
ELEMANIN ELİNDEN ÇIKAR”
Afyonkarahisar’da kalifiye eleman sorununun hat safhada olduğuna dikkat çeken Oka, bu sorunun ancak kamu ve özel sektör iş birliği ile aşılabileceğini kaydetti. Oka, işletmelerinde vasıfsız personel çalıştıramadıklarını çünkü bir işletme sahibi olarak personeli kalifiye eleman olarak yetiştirmek istediklerinde bunun maliyetinin kendilerine çok yüksek olduğunu belirtti. Devlet’in kalifiye eleman konusunda özellikle gençleri meslek liselerine teşvik etmesi gerektiğine dikkat çeken Oka, “Ekonominin büyümesi kaliteli üretime bağlıdır. Kaliteli üretiminde olmazsa olmazı temiz işçiliktir. Temiz işçilik ise ancak kalifiye elemanın elinden çıkar” dedi.
“BİRLİK VE
BERABERLİKTEN
HER ZAMAN GÜÇ DOĞAR”
Afyonkarahisar sanayisinde çevre illere bakıldığı zaman sektöründe marka haline gelmiş çok sayıda büyük firmanın faaliyet gösterdiğini ancak buna karşı ilimizin yinede ülke sanayisinde hak ettiği yere bir türlü gelemediğini belirten Oka, “Afyonkarahisar’ın bana göre sahip olduğu vizyonu genişletmeli. Ekonomisi güçlü iller arasına girebilmesi için bu şart” dedi. Sanayiciler arasında birlik ve beraberliğin olması gerektiğini kaydeden Oka, “Birlik ve beraberlikten her zaman güç doğar. Yapılan bir işi gereğinden fazla kişi yapıyorsa bu kimseye fayda getirmeyeceği gibi ülke ekonomisinde bir getirisi olmaz. Bunun için ortaklık çok önemli aynı sektörde faaliyet gösteren sanayicilerimiz ortaklık yolunu tercih ettikleri zaman hem ilimiz ekonomisi güçlenir hem de ilimizin işsizlik yada yoksulluk gibi bir çok ekonomik problemi de bir ölçüde aşılmış olur” dedi.
“OSB’DE ÇOK BÜYÜK
PROBLEMLERİMİZ YOK”
Havaalanının ilimizdeki ticareti özelliklerde termal turizmin canlanmasına büyük katkılar sağlayacağına dikkat çeken Oka, havaalanının termal turizm ile birlikte Afyonkarahisar sanayisinin canlanmasına da neden olacağını belirtti. Oka, girişimciler ve girişimcilik ile ilgili olarak ise girişimcilerin yatırım yapacakları alanda risk faktörünü çok iyi değerlendirmelerini, bir işe başlamayı düşündüklerini andan itibaren mutlaka en olumsuzu değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Oka son olarak ise OSB’nin sorunlarına değinerek, OSB’de sanayiciler olarak çok büyük problemlerinin olmadığını sadece çevre düzenlemesi ve alt yapı ile ilgili bazı sorunlarının olduğunu kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme