• Haberler
  • Gündem
  • AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin Kimdir?

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin Kimdir?

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin'in avukatlık kariyeri başarılarla dolu… AK Parti Gençlik Kolları'ndan itibaren partide görev alan Şahin, 2006-2010 yılları arasında AK Parti İl Sekreterliği vazifesini üstlenmişti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin’in kariyeri ve geçmişi merak ediliyor. Selçuk Hukuk Fakültesi’nden mezun olmasından itibaren mesleğinde başarılı çalışmalara imza atan Av. Turgay Şahin’i kendi anlatımıyla tanımak ister misiniz?

İşte, Şahin’in kendi anlatımıyla özgeçmişi ve kariyeri:

“1968’de Afyonkarahisar Yukarıpazar mahallesinde doğdum

Babamın memuriyeti nedeniyle ilkokula Erzincan’da başlayıp Konya’da bitirdim.

Ortaokulu da, Konya’de Karma Ortaokulunda tamamladım.

Sonra yine Konya’da bulunan Fatih Işıklar Endüstri Meslek ve  Teknik Lisesi Elektronik Bölümüne kaydoldum ve bu bölümden mezun oldum.

Okul sürecim büyük ölçüde Konya’da devam ettiği için tek tercih Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini yazarak kazandım ve fakülte sonrasında avukatlık stajını da Konya’da yaptım.

Askerlik görevini uzun dönem yedeksubay olarak yaptıktan sonra Afyonkarahisar’a yerleştim ve büromu açarak mesleğe başladım.

Öğrencilik yıllarımda önceki dönem TBMM Başkanımız Mustafa Şentop, önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sibel Eraslan’ın da yer aldığı Teklif Hukuk Dergisinde yazarlık ve temsilcilik yaptım

Mesleğin ilk yıllarından itibaren Afyonkarahisar Barosunun çeşitli faaliyetlerinde görev aldım, ilk baro dergisinin çıkmasına vesile oldum.

Meslekte beş yılımı tamamlayıp yönetim kuruluna seçildim, yönetim kurulu üyeliği  yaptım. Saymanlık, Genel Sekreterlik ve Baro Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum.

2010 senesinde, Baro Başkanımızın anayasa mahkemesine üye olarak seçilmesinin ardından adaylığımı açıklayarak baro başkanlığına seçildim.

Yedi dönemdir baro başkanlığı görevini yürütüyorum.

Türk Ceza Kanunu Şerhi ( 2 Cilt ) ve Ceza Muhakemesi Kanunu Şerhi (1Cilt) olmak üzere yayınlanmış 3 Eserim Bulunmaktadır.

Ayrıca Çeşitli Hukuk Dergilerinde yayınlanmış çok sayıda makalem mevcuttur.

TBB Avukatlık Kanunu Hazırlama komisyonunda Ege bölgesini temsilen seçilerek görev yaptım ve yeni bir avukatlık kanunu hazırlanmasında gayret sarf ettim. Bu süreçte yeni avukatlık kanunun çağın önünde olması ve sadece günümüz sorunlarını değil gelecekte karşılaşılacak sorunlara da çözüm getirmesi için pek çok öneri, teklif ve proje hazırlayarak komisyona sundum.

TBB’nin yeşil pasaport komisyonunda bulunarak yasa değişikliği metnini hazırladım.

TBB adına Adalet Bakanlığı İcra Hizmetlerinin Geliştirilmesi Komisyonunda görev aldım.

Yine Adalet Bakanlığı Pilot İcra Müdürlüğü Projesi çalışmasında aktif rol üstlenerek İsveç’te yürütülen çalışmalara katıldım, modelin ülkemizde ve ilimizde uygulanabilmesi için projenin her aşamasında katkı sağlayarak destek oldum.

Adalet Bakanlığının “Hukuk Klinikleri” çalıştayında bulundum,

Adalet Bakanlığı ile YÖK ve TBB nin birlikte yürüttüğü “Hukuk Eğitimi”’ çalıştayına katılarak görüş ve önerilerimizi ileterek katkı sağladım.

Adalet Bakanlığı’nın “Yargı Etiği” projesine TBB’ni temsilen katıldım ve  katkı sundum.

Yargı Reformu Strateji Belgesi Hazırlanma aşamasında Baroları temsilen bulunarak belgeye avukatlar lehine pek çok düzenleme taahhüdünün girmesini temin ettim.

Bakü’de düzenlenen 2. Avrasya Hukuk Kurultayı’na baromuz adına katıldım.

Strasbourg’de TBB’nin düzenlediği AİHM ve Avrupa Konseyi tanıtımı etkinliklerine katıldım.

Saraybosna,Selanik, Budapeşte, Stockholm, Strazbourg, Granada barolarında inceleme ve ziyaretlerde bulunarak avukatlık hukuku konusunda karşılaştırma çalışmalarına katıldım.

“Vesayetsiz Avukatlık Kanunu”, “Yasal Düzenleme Gerektirmeyen Staj Değerlendirme ve Sınav Olmaksızın Yapılacak Eleme Sistemi” konularında çalışmalar yaparak sundum.

“Dosya Kotalı Avukatlık Sistemi”, “Havuz Sistemi ve Emeklilik Şartlarının İyileştirilmesi” , “Havuz Sistemi ve Avukat Kredi Kefalet Kooperatifi” , “Havuz Sistemi ve Düzenli Ödeme Projesi”, “ Sözleşme İbrazı Zorunluluğu ve Vekalet Ücretinin Peşin Yatırılması Modeli”, “Avukatlıkta Coğrafi Tekel”, “Yalnızca Avukatların Yapacağı İşleri Artırma ve Genişletme Projesi”, “UYAP’ın Avukatlara Ücretsiz Olarak Açılması”, “Zorunlu Şirket Avukatlığının İyileştirilerek Yaygınlaştırılması Projesi”, “Tek tip ve Örnek Büro Modeli ile Danışma Ücretlerinin Tahsili Projesi”, “Savunma Adalet Akademisi ve Savunma Yardımcılığı Kurumu Projesi”, “Barolarda Büyükşehir Modeli”, “Disiplin Hukukumuzun Geliştirilmesi Projesi” , “Adli Yargı ve İdari Yargı Adalet Komisyonlarında Avukat Üye Bulunması”, “Duruşmaların Sesli ve Görüntülü Olarak Kaydedilmesi” gibi pek çok proje hazırladım, bunlarla ilgili olarak gerekiyorsa yasa teklifleri kaleme aldım ve ilgili makamlarda bunların gerçekleşmesi için çalıştım.

Pek çok ilde, “Avukatlık Mesleğinin Tarihçesi” konuyu konferans verdim  ve sunum yaptım.

Tıp Fakültesinde Kritik Analitik Düşence ve Önyargılarımız konulu seminer verdim.

Afyon, Ankara, Denizli ve Kayseri Barolarında stajyerlere ders verdim

“Okullarda Şiddetin Önlenmesi” projesi kapsamında, ilimizin tüm meslek liselerini tek tek dolaşarak söyleşiler gerçekleştirdim ve öğrencilerle bir araya geldim.

AKÜ Hukuk Fakültesinde seçmeli “Avukatlık ve Noterlik Hukuku” dersi veriyorum. Bu derslerde geleceğin avukatlarını mesleğe ve meslek ahlakına hazırlamaya çalışıyorum.

“Kötülüğün Sıradanlığı”, “Estetik”, “Avukatlık Mesleği Nedir”, “TBB ve Siyaset”, konulu konferanslar verdim.”

Haber

Bakmadan Geçme