35 Yıllık Sanayi Devi İflas Bayrağını Çekti!

35 senedir Türkiye'de aktif olan sanayi devi marka iflas ettiğini duyurdu

Konya’da 35 yıldır faaliyet gösteren sanayi devi Pakpen, içinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtulamayarak iflas etti. Yıllık 250 bin ton plastik ve 650 bin ton yalıtım malzemesi üreten şirket, resmi olarak iflasını ilan etti. Firmanın fabrika ve yönetim binası Bagen adlı şirkete satıldı.

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları arasında yer alan Pakpen, önemli bir sanayi kuruluşuydu.

EN BÜYÜK KURULUŞLARDAN BİRİYDİ

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 bin metrekarelik entegre tesislere sahip olan Pakpen, kapı, pencere, boru, bahçe ve PVC gibi çeşitli bina malzemelerini üretebiliyordu.

DEV ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİPTİ

Pakpen, yıllık 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi ve günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretme kapasitesine sahipti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞTI

Ekonomik krizden kurtulmak için tüm çabalarına rağmen başarılı olamayan Pakpen’in kurucusu merhum Mehmet Tuza, şirketin ayakta kalması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazmıştı. Tuza, “Burası üretime devam etsin. Ben ceketimi alıp çıkarım” ifadelerini kullanmıştı.

İŞÇİLER HAKLARINI ALAMADI

Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat yaparak adını duyuran Pakpen’in Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde yer alan fabrikası ve idari binası Konyalı firma Bagen’e satıldı. Pakpen’den 1800 işçinin haklarını alamadığı belirtildi.

Bakmadan Geçme