32 milyon metreküp su kullanıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2016 yılında Afyonkarahisar'daki 59 belediyenin tamamında içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilmiş olup içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilen nüfusun belediye nüfusu içindeki oranı yüzde 97,4 olarak gerçekleşti.Afyonkarahisar belediyeleri tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekesine 32,4 milyon metreküp su çekildi. Çekilen suyun 19,2 milyon [&hellip]

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2016 yılında Afyonkarahisar’daki 59 belediyenin tamamında içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilmiş olup içme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet verilen nüfusun belediye nüfusu içindeki oranı yüzde 97,4 olarak gerçekleşti.
Afyonkarahisar belediyeleri tarafından su kaynaklarından içme ve kullanma suyu şebekesine 32,4 milyon metreküp su çekildi. Çekilen suyun 19,2 milyon metreküpü kuyulardan, 7,7 milyon metreküpü barajlardan, 5,5 milyon metreküpü kaynaklardan, 36 bin metreküpü ise akarsulardan sağlandı.
SUYUN YÜZDE 32,8’İ ARITILDI
 Afyonkarahisar’da belediyelerce çekilen suyun yüzde 32,8’i arıtıldı. Arıtılan suyun yüzde 95,4’ü konvansiyonel arıtma tesisinde, yüzde 2,5’i fiziksel arıtma tesisinde, yüzde 2,1’i ise gelişmiş arıtma tesislerinde arıtıldı.

Bakmadan Geçme