32 metrelik itfaiye aracı hizmette

Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye teşkilatı, yeni aldığı tam donanımlı 32 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracı ile gücüne güç kattı İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, son derece modern teknolojik sistemle donatılan aracın Afyonkarahisar’daki yüksek binalarda kullanılabileceğini söyledi. Murat Gürsan 󈬐 metre yüksekliğe çıkabilen aracımız Afyonkarahisar’da aklınıza neresi geliyorsa tamamına yetişebilecek kapasiteye sahip. Yerden kumanda edilebilen aracımızda sepet üzerinde [&hellip]

32 metrelik itfaiye aracı hizmette

Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye teşkilatı, yeni aldığı tam donanımlı 32 metre yüksekliğe ulaşabilen itfaiye aracı ile gücüne güç kattı

İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, son derece modern teknolojik sistemle donatılan aracın Afyonkarahisar’daki yüksek binalarda kullanılabileceğini söyledi. Murat Gürsan; “32 metre yüksekliğe çıkabilen aracımız Afyonkarahisar’da aklınıza neresi geliyorsa tamamına yetişebilecek kapasiteye sahip. Yerden kumanda edilebilen aracımızda sepet üzerinde hem aracı çalıştırmaya, hem de merdiveni yükseltmeye yönelik kumandaya sahip. 350 kilo kapasiteli sepete sahip aracımız da sedye ve hava tüpü mevcut. Diyelim ki; dördüncü katta 7-8 kişi mahsur kaldığını düşünürsek, araç merdiveni istenilen kata otomatik olarak defalarca gidip gelebiliyor. Aynı zamanda kuyuda birisi mahsur kalmış ise kuyunun başına sepeti sabitliyorsunuz, bu sepet ne kadar açılırsa açılsın hizasından ayrılmadan kurtarma işlemini gerçekleştirebiliyor. Su pompasını dört ayrı yerden devreye sokabileceğimiz aracımı ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.
“REKORLAR KIRDIK”
2009 yılından bu tarafa görünür yatırımlarda büyük bir atılım hamlesi içerisinde olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise görünmeyen yatırımlar olan altyapı, araç gereç ve ekipman alımında da rekorlar kırdıklarını söyledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 yılı öncesinde İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde yer alan ekipmanların bedelinden daha fazlasını geride kalan 5 yıl içerisinde harcadıklarını söyledi. Başkan Çoban şöyle devam etti; “Geçen hafta tanıtımını yaptığımız iki yeni araca ilaveten en önemli aracımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Artık Afyonkarahisar Belediyesi yedi katlı, sekiz katlı dokuz katlı ve daha yüksek apartmanlarda oluşabilecek olası yangınlara müdahale imkanına kavuşuyor. Maalesef şimdiye kadar bu imkânımız yoktu. Bu gördüğünüz araç KDV hariç 1,5 milyon liraya alındı. Geçen hafta aldığımız araçlarla birlikte toplam 2,5 milyon TL’lik bir maliyet sadece üç itfaiye aracımıza harcadık. Bu ne demek; devir aldığımız tarihteki itfaiye araç gereçlerimizin bedelinden daha fazlasını beş yıl içerisinde harcadık. Değer mi derseniz, fazlasıyla değer. Belki de daha almamız gereken cihazlar bile çıkabilir” diye konuştu.
ARAMA-KURTARMAYA DA KATILABİLİR
İtfaiye denince akla sadece yangın gelmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Bu aracımız sadece yangınlara müdahale edecek bir araç değil her türlü arama kurtarma faaliyetine iştirak edebilir. Bir uçurumdaki ya da bir kuyudaki canlıyı çok rahat bir şekilde kurtarmak için en ileri elektronik sistemlerle donatılmış hassasiyete sahiptir. Afyon’da bu aracımızın olması çok güzel bir gelişme ancak; Allah bize bu aracı mümkünse hiç kullandırmasın ya da çok az kullandırsın” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

350 kilo ağırlığı taşıyabilen sepete sahip araçta sedyeden hava tüpüne kadar her türlü imkan düşünülmüş. KDV hariç 1,5 milyon liraya mal olan itfaiye aracı sadece direksiyondan değil, sepetten de çalıştırılabiliyor.

Bakmadan Geçme