Süper Kupa Ne Zamana Ertelendi?

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ve yaşanan krizler nedeniyle iptal olan Süper Kupa'nın ne zamana ertelendiği merek ediliyor. İşte merak edilen tüm yanıtlar.

29 Aralık gecesi Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa Finali öncesinde yaşanan ‘Atatürk tişörtü krizi’ gündeme oturarak milyonlarca insan tarafından büyük tepki topladı. Milyonlarca insan, “Atatürk kırmızıçizgimiz” diyerek, Suudi Arabistan’da yaşanan krize büyük tepki gösterdi.  Yaşananlar sonrasında, her iki takımda bu yaşanan krizi protesto ederek sahaya çıkmama kararı verdi.

Konuya ilişkin, Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklama “Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.” denildi.

Olayın ardından, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa ettiğini açıkladı.

Suudi Arabistan’da yaşanan ‘Atatürk tişörtü krizi’ nedeniyle ertelenen Süper Kupa Finali’nin hangi tarihte yapılacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Bakmadan Geçme