31 bin 494 öğrenci Kur'an öğreniyor

Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, Yaz Kur'an Kursları hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.YAZ KUR'AN KURSLARI ÖNEMLİİl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, Yaz Kur'an Kurslarının Müftülük olarak temel faaliyetlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. M. Ali Özer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an eğitimi açısından en önem verdiği konulardan bir tanesinin de Yaz Kur'an Kursları olduğunu belirtti. [&hellip]

Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, Yaz Kur’an Kursları hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
YAZ KUR’AN KURSLARI ÖNEMLİ
İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, Yaz Kur’an Kurslarının Müftülük olarak temel faaliyetlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. M. Ali Özer, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an eğitimi açısından en önem verdiği konulardan bir tanesinin de Yaz Kur’an Kursları olduğunu belirtti. Özer, “Hem camilerimiz de hem Kur’an Kurslarımız da hem de talepte bulunan ihtiyaç odaklı dediğimiz bazı mekanlarda veli dilekçesini almak suretiyle en az 15 öğrencinin kayıt edilmesiyle ihtiyaç odaklı B grubu dediğimiz kurslarımız var. Bu şekilde Kur’an Kursu faaliyeti yapıyoruz” dedi.
KURAN ÖĞRENME BAŞVURULARI
DEĞERLENDİRİLİYOR
Cami ve kadrolu Kur’an Kursunun yanı sıra D grubu denilen Kur’an Kurslarının öneminin bir manada vatandaşın ihtiyacını kendisinin belirlemesi olduğuna değinen Özer, “Bu durum çok önemli. Bir grup insan ister çocuk olsun ister kış döneminde yetişkin olsun ‘Ben Kur’an öğrenmek istiyorum’ diyerek bize müracaat ediyor. Son senelerde devletimiz de bize bu manada bir rahatlık sağladı. Kuran öğrenme ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyacı karşılamak üzere mekanın Kur’an eğitimine uygun olması halinde bu eğitim geçici ücretli Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından veriliyor” diye konuştu.
GENELDE BİN 488 KURS
FAALİYETİ SÜRÜYOR
M. Ali Özer, Afyonkarahisar merkezde şu anda 482 ayrı mekanda camiiler, Kur’an Kursları, mescitler gibi farklı yerlerde Yaz Kur’an Kursları verildiğini bildirdi. Özer, “Bazı yerlerde bu faaliyeti Milli Eğitime bağlı okullarda yapıyoruz. Tüm bunların toplamı 482 adet Kur’an Kursunu oluşturmaktadır. Afyonkarahisar genelindi ise; ilçeler, beldeler, köyler dahil bin 488 ayrı mekanda şu anda Kur’an eğitimi faaliyetleri devam ediyor. Bu eğitim toplam iki ay sürüyor. İl merkezinde 11 bin 482 öğrencimiz var. İl genelinde ise 31 bin 494 öğrencimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Eşyanın dahi istismarından söz edebiliriz

İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, Kanal 3 ekranlarında yayınlanan Kahvaltı Haberleri isimli programında istismar ve mahremiyet kavramları hakkında bildiler verdi

Programda, İslamiyet’in istismarın her türlüsünü yasak kıldığını belirten Muhammet Ali Özer, istismarın sadece insan istismarı odağında değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Hayvan, çevre ve hatta eşyanın dahi istismarının önlenmesi için tedbirler alınmasının önemine değinen İl Müftü Yardımcısı, bu tedbirlerin en önemlisinin çocuklara ebeveynler tarafından verilecek istismarın önlenmesine ve mahremiyete dair eğitim olduğunun altını çizdi.
“TOPLUMSAL BİLİNÇLENMEYİ
HEDEFLİYORUZ”
Ailede verilen eğitimin yanında, toplumun da istismar ve mahremiyet konularında bilinçlenmesi gerektiğini belirten Özer, İl Müftülüğünce yapılan vaaz, irşat ve eğitim çalışmalarında mahremiyet ve istismar konularının önemle ele alındığını, bu çalışmalarla konu ile ilgili toplumsal hassasiyet ve farkındalık oluşmasını hedeflediklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme