Dünyanın en büyük örümceği

Dünyanın en büyük örümceği hangisidir

Dünyanın en büyük örümceği olarak bilinen Goliath kuşyiyeni  ya da diğer ismiyle Theraphosa blondi, Güney Amerika’da yaşar, kütle (175 g) ve vücut uzunluğu (13 cm’ye (5,1 inç) kadar) bakımından dünyanın en büyük örümceği olarak bilinir.

Bacak açıklığına göre dünyanın en büyük örümceği olarak adlandırılmaktadır.

Bacakları ile toplam uzunluğu 30 cm’e kadar çıkabilmektedir.  Örümceğin ismine rağmen, nadiren kuşları avlar.

Haber

Theraphosa blondi

Goliath kuş yiyen dişi – Sırt tarafından görünüm – 23,5 cm –

Bu örümceklerin bacak açıklığı 30 cm (12 in)’e kadar çıkabiliyor,  13 cm  kadar vücut uzunluğu ve 175 g  kadar ağırlığa sahip olabilirler.  Çoğunlukla ten renginden açık kahverengiye dönen turuncumsu ve altın rengindedirler.

Kuşyiyen dişileri, diğer örümcek/tarantula türlerinin aksine, çiftleşme sırasında nadiren erkekleri yerler. Dişiler 3-6 yıl içinde olgunlaşır ve ortalama 15 ila 25 yıl ömürleri vardır. Erkekler olgunlaştıktan hemen sonra ölürler ve ömürleri üç ila altı yıldır. Renkleri koyudan açık kahverengiye kadar değişir ve bacaklarda soluk işaretler vardır. Kuş yiyenlerin vücutlarında, karınlarında ve bacaklarında kıllar vardır. Dişi, 6-8 hafta içinde örümcek yavrularına dönüşen 100 ila 200 yumurta bırakır.

Haber

Tüm tarantulalar gibi T.bloni örümceklerinin de yeterince büyük dişleri vardır.  Bir insanın derisini delmek için yeterli bir ölçüdür. Dişlerinde zehir taşırlar ve tehdit edildiklerinde ısırdıkları bilinmektedir, ancak zehir nispeten zararsızdır ve etkileri yaban arısı sokmasıyla karşılaştırılabilir. Genellikle tarantulalar insanları yalnızca nefsi müdafaa amacıyla ısırırlar ve bu ısırıklar her zaman zehirlenmeyle (“kuru ısırık” olarak bilinir) sonuçlanmaz.

Goliath kuşyiyeninin anavatanı Güney Amerika’nın kuzeydeki yüksek yağmur ormanı bölgeleridir: Surinam, Guyana, Fransız Guyanası, kuzey Brezilya, doğu Kolombiya ve güney Venezuela’dır. En çok Amazon yağmur ormanlarında göze çarpan örümcek karada yaşar, derin yuvaları vardır ve genellikle sazlık veya bataklık bölgelerde bulunur. Gece avlanan bir türdür.

Bakmadan Geçme