• Haberler
  • Gündem
  • '300 milyon gelir, 25 milyon borçla görevi devredeceğim'

'300 milyon gelir, 25 milyon borçla görevi devredeceğim'

Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün akşam saat 18:00'de olağanüstü toplandı. Toplantı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Toplantı bir önceki toplantının tutanak özetinin okunması ile başladı. Tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi.TEKLİF KABUL  EDİLDİAfyonkarahisar Belediyesi yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınmasına yönelik 3 Aralık 2018 tarih ve 409 sayılı Belediye Meclis kararının [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi dün akşam saat 18:00’de olağanüstü toplandı. Toplantı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantı bir önceki toplantının tutanak özetinin okunması ile başladı. Tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi.
TEKLİF KABUL  EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi yatırım ve diğer harcamalarında kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınmasına yönelik 3 Aralık 2018 tarih ve 409 sayılı Belediye Meclis kararının değiştirilmesi hakkındaki teklif oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban oylama öncesi teklif hakkında bilgi verdi. Belediye Kanununa göre Afyonkarahisar Belediyesi’nin borçlanabileceği 8 milyon TL ile ilgili 3 Aralık 2018 Pazartesi meclis toplantısında bir karar aldıklarını hatırlatan Çoban, “Bu kararımızla ilgili olarak banka iki kelimenin bu karara ilavesini istiyor. O da şudur; ‘Sekiz milyon TL kredi almasına buna karşılık teminat vermeye’ Teminat nedir diye sorulursa, bizim EDAŞ’tan aylık 300 bin TL civarında bir elektrik vergisi gelirimiz var. Banka o gelirin teminat gösterilmesini istiyor.” dedi.
“TÜRKİYE’DE BÖYLE
 BİR BELEDİYE YOK”
Belediye Meclisi’nin MHP’li üyelerinden Mehmet Soner konu hakkında söz isteyerek, “Başkanım görev süremizin bitimine az bir zaman kala bu borçlanma doğru olur mu? Yani borçlanmasak daha iyi olmaz mı?” sorusunu sordu. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi’nin 14 milyon TL’lik Balmahmut ilave içme suyu hattına masraf yapması, 15 milyon TL’lik Yüntaş otobüs alımı gibi nedenlerden dolayı paraya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çoban, “Bir kaç nedenden daha dolayı bütçemizde bir ufak sapma oldu. 52 milyon TL gelire sahip bir Belediye devir aldım. Teslim aldığımda faizlerden dolayı 70 milyon TL borcumuz vardı. Şu anda 300 milyon TL gelirimiz var. İnşallah bu aldığımız krediyi teslim ederken faizler dâhil Belediye’yi 25 milyon TL borçla teslim edeceğim. Böyle bir Belediye Türkiye’de yoktur. AK Partilisi, MHPlisi, CHPlisi de yoktur. Üç yüz milyon geliri var, 25 milyon TL borcu var. Bu borç belki 25 milyon TL de olmayacak. Ama şu anda ödemeler noktasında bu krediyi almaya zorunluluk var. Müteahhitlerimize ödeme yapmamız lazım. Yaklaşık 26 milyon TL müteahhitlere borcumuz var. Ancak bu kredi artı Ocak, Şubat, Mart ayı gelirlerimizle hiçbir müteahhide borcumuz kalmayacak. Sadece Vakıfbank ve TEB’e olan borcumuz kalıyor. Başka bir borcumuz kalmıyor.” dedi.
Söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, “Başkanım zaten hiç kimse teminatsız kredi vermez.” diye konuştu.
“DENKTAŞ KIBRIS
DAVASININ SEMBOLÜ”
MHP Belediye Meclis Üyesi Özcan Şarlak, yeni alt geçidin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, buradaki peyzaj durumunu sordu. Burhanettin Çoban, bu alana güzel bir peyzaj çalışması yapılarak, “Buraya mutlaka güzel bir haşhaş heykeli konulur inşallah” diye konuştu. Yeni alt geçit ismi ile ilgili soru soran Mehmet Soner’e Çoban, “Bu konu bir dahaki meclis toplantımıza gelecek. Ama bilindiği üzere ilimizde bulunan iki gazeteci derneği birleşti. Basını örnek alarak iki muhtar derneği de birleşti. Bir ziyaretimizde alt geçit konusu gündeme gelince bu alt geçide isim vermeyi Basın Yayın Derneğimiz vasıtasıyla gazeteci arkadaşlarımız üstlensin dedim. Dernek yönetim kurulu üyeleri bir isimde mubatık kalmayıp, 10 isimden oluşan bir listeyi gönderdi. Kıbrıs davamızın sembol isimlerinden devlet adamı olduğu için Rauf Denktaş ismi benim içime sindi. Halil İbrahim Beye ben önerilen tüm isimleri gönderdim. Sağ olsun ‘Sizin uygun gördüğünüz bizim için de uygundur’ dedi. Bir dahaki meclis toplantımızda bu konuyu görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı toplantısı daha önce alınan karar gereğince 2 Ocak 2019 Çarşamba akşamı saat 18.00’de AF-BEL Termal Otel’de yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme