• Haberler
  • Genel
  • '30 Ağustos Zaferi Eşsiz Direnişin Sonucudur'

'30 Ağustos Zaferi Eşsiz Direnişin Sonucudur'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Özkaya, '30 Ağustos Zaferi eşsiz bir direnişin sonunda elde edilmiştir.' dedi.

Akademisyenler, Büyük Taarruzu ve 30 Ağustos’u Anlattı
Büyük Zaferin 102’inci yıldönümü kapsamında düzenlenen Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” panelinde akademisyenler Büyük Taarruzu ve 30 Ağustos Zaferini anlattı.
Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında “Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” paneli Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sergiden önce okulun fuayesinde Türk Tarih Kurumu  (TTK) arşivinden “Fotoğraflarla Milli Mücadelede Batı Cephesi” adlı sergi açılışı yapıldı. 

'30 Ağustos Zaferi Eşsiz Direnişin Sonucudur'

ÖNCE SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Afyonkarahisar Valiliği, Türk Tarih Kurumu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” temalı panel programı Türk Tarih Kurumu arşivinden “Fotoğraflarla Milli Mücadelede Batı Cephesi” adlı sergi açılışı ile başladı. Serginin açılış kurdelesini; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürü Tümgeneral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan birlikte kesti.

'30 Ağustos Zaferi Eşsiz Direnişin Sonucudur''30 Ağustos Zaferi Eşsiz Direnişin Sonucudur'

“ZAFERLERİMİZİ GELECEĞE AKTARMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Türk Tarih Kurumu tanıtım filminin izlenmesinin ardından panel programının açılış konuşmasını Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen yaptı. Ağustos ayının Türk Milleti için zaferler ayı olduğunu bu nedenle bir Ağustos ayı sonunda Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özgen, “Tüm zaferlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevidir. Biz de Türk Tarih Kurumu olarak Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüttüğü mücadelelerinde tarihe sadık kalarak tarih yazılımı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük Kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, fedakâr gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Hayatını kaybeden Afyon Kocatepe Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı’na da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. Büyük Taarruz'un 102’inci yılı kapsamında Afyonkarahisar Valiliği, Türk Tarih Kurumu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos” panelini AKÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin yönetti. Panelistler; Prof. Dr. Selma Yel ve Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferini anlattılar.
 

Bakmadan Geçme