• Haberler
  • Genel
  • '30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'

30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreninde konuşan Vali Yardımcısı Ali Uysal, 'Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı birçok mazlum milletin ulusal bağımsızlık savaşını başlatmasına vesile olan bir semboldür. 30 Ağustos Zafer Bayramı bana göre gerçek bir destandır.' dedi.

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'

Büyük Taarruz Zafer Haftası 102’nci yılı kutlama etkinlikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni ile tamamlandı. Vali Yardımcısı Ali Uysal ve eşi Bayan Uysal ile, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kabul Töreni’nde konukları ağırladı.

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'
KABUL TÖRENİNE GENİŞ KATILIM GÖRÜLDÜ
Korel Termal Otel’de düzenlenen Kabul Töreni’ne Vali Yardımcısı Ali Uysal, Milletvekilleri Av. İbrahim Yurdunuseven, Av. Hakan Şeref Olgun, Zafer Haftası kutlamaları için kente gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Belediye Başkanı Burcu Köksal, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, siyasi partilerin il temsilcileri, askeri erkân ile daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanları katıldı.

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'
"AFYON-KOCATEPE'DE DÜŞMAN BOZGUNA UĞRATILDI"
Törende konuşan ve 30 Ağustos zaferinin önemine değinen Vali Yardımcısı Ali Uysal, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul törenine katılımcılarına katılımları için teşekkür etti. Uysal, konuşmasında şunları kaydetti: "Bizleri bu zaferi kazandıran ve Türk Milletini yok olma tehlikesinden kurtaran başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman ordumuzun tüm komutanlarını ve askerlerini rahmetle, minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisidir.  Büyük Taarruz ve 30 Ağustos bir ölüm kalım savaşıdır.  Var oluş, yok oluş savaşıdır.  Şöyle ki; 30 Ağustos'u anlatmadan önce 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi süreci paylaşmak istiyorum. 1912-1913 yıllarındaki Balkan Savaşlarında binlerce askerimizi, vatandaşımızı kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz. Daha sonra 4 yıl boyunca 1914-1918 yılları arasında pek çok cephede sayısı net olmamakla birlikte bu millet sayısı 1 milyonu bulan askerini ve insanını şehit verdi. O zamanki nüfus yapımızı düşündüğümüzde inanılmaz kayıplar verildiğini görüyoruz. Eli silah tutan askerlerimizin ve insanlarımızın neredeyse yarısından fazlasını kaybettik. İşte böyle bir ortamda yaklaşık 7 yıl aralıksız savaşarak, neredeyse herkesin 'Artık her şey bitti.' dediği, umutsuzluğun kol gezdiği bir ortamda müthiş bir zeka ile elde kalan son askerlerle, son silahlarla Mustafa Kemal Atatürk öncülüğündeki Türk Milleti, Türk askeri 26 Ağustos 1922 tarihinde Afyonkarahisar-Kocatepe'de müthiş bir taarruzla ve 5 gün sonra hemen yanımızda Kütahya-Dumlupınar'da emperyalizmin tetikçisi Yunan ordusunu bozguna uğrattı. Bana göre bu sadece Yunan ordusunu yenmek değildi. O dönemdeki en büyük gücü hepimiz biliyoruz. Bunlar başta, İngiltere, İtalya ve Fransa idi. Artık bitti denilen bir millet tarihin dehlizlerine atmak, Orta Asya'ya sürmek istiyorlardı. Böyle bir ortamda yokluk içerisinde kadını ve erkeğiyle tüm milletimiz tarihte eşi benzeri görülmemiş bir Kurtuluş Savaşı verdik."

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'
"ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ TÜRK ORDUSU HER ZAMANKİNDEN GÜÇLÜ"
Vali Yardımcısı Ali Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı birçok mazlum milletin ulusal bağımsızlık savaşını başlatmasına vesile olan bir semboldür. 30 Ağustos Zafer Bayramı bana göre gerçek bir destandır. Başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü olmak üzere adını sayamadığımız komutanlarımızı ve askerlerimizi rahmetle anıyoruz.  Şükürler olsun ki bugün Türk Ordusu her zamankinden daha güçlüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında savunma sanayimiz dosta güven, düşmana korku vermektedir.  Bunun için mutlu ve gururluyuz. Hepimizin üzerimize düşen vazifelerimizi daha iyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum. Allah ordumuzu havada, karada, denizde her daim muzaffer eylesin." Uysal, kayınpederini kaybeden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve ailesine başsağlığı, merhuma Allah'tan rahmet dileyerek, Vali Yiğitbaşı'nın selamlarını iletti.  Vali Yardımcısı Ali Uysal, tören sonunda eşi ile birlikte davetlilerin masalarına giderek tüm konuklarla tek tek ilgilenip 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı.

'30 Ağustos Zafer Bayramı Gerçek Bir Destandır'

Bakmadan Geçme