• Haberler
  • Genel
  • 30-40 yıl sonrası planlanıyor – Kocatepe Gazetesi

30-40 yıl sonrası planlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlığın çalışmaları ve 2011 yılı yatırım programında yer alan projelerle alakalı basın toplantısı düzenledi Bakanlığının 11 milyar lira bütçeye sahip Türkiye’nin en büyük yatırımcı kurumlarından olduğunu vurgulayan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, günübirlik çözümler üretmek yerine 30-40 yıl sonrasının planlandığını söyledi. Zamanında kuraklığa rağmen [&hellip]

30-40 yıl sonrası planlanıyor

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlığın çalışmaları ve 2011 yılı yatırım programında yer alan projelerle alakalı basın toplantısı düzenledi

Bakanlığının 11 milyar lira bütçeye sahip Türkiye’nin en büyük yatırımcı kurumlarından olduğunu vurgulayan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, günübirlik çözümler üretmek yerine 30-40 yıl sonrasının planlandığını söyledi. Zamanında kuraklığa rağmen Ankara, İstanbul, İzmir’e su verildiğini, yangınla mücadelede Türkiye’nin Dünyada en başarılı ülke haline geldiğini anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, pek çok ülkenin bu konuda Türkiye’den yardım istediğini belirterek “http://m.kocatepegazetesi.com/”Artık Türkiye teknoloji alan değil, teknoloji ihraç eden ülke konumunda. Bir zamanlar 2 cent’e muhtaçken şimdi başka ülkelere yardım ediyoruz”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında her yıl belirlenen hedeflerin üzerine çıkıldığını da anlatan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu çerçevede sadece 53 milyon fidanın vatandaşlara bedelsiz verildiğini söyledi. DSİ’nin çok önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 yılda 177’si baraj ve gölet olmak üzere 920 tesis açıldığını, 1 milyon hektar arazinin de suya kavuşturulduğunu ifade etti.
Hidroelektrik Santrallerine (HES) ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”HES’ler en temiz, en ucuz yenilenebilir kaynaklar ama nedense çok büyük itiraz var, bunu anlamakta zorlanıyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. Sadece uygun HES projelerine onay verildiğini dile getiren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaban hayatını tehdit ettiği gerekçesiyle 3 adet başvurunun reddedildiğini söyledi. HES’lerin olmaması durumunda enerjinin dışarıdan alınacağını ya da kömür santrallerine yönelineceğini anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, HES’lerin sera gazı salımına sebep olmayan, bunun yanında taşkınları da önleyen tesisler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık bin 500 tesisten 10-15 adedinin çevreye zarar verecek şekilde hareket ettiğini ve bunlara büyük cezalar uygulandığını, hatta kapatıldığını ifade etti. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Çevreyle uyumlu çalışan herkese saygımız var ama çevreye zarar verenin de cezasını veririz. Çünkü biz Çevre ve Orman Bakanlığıyız”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
İstanbul’un yıllarca süren su problemini çözdüklerini, İzmir’e suyu götürdüklerini anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, geçen yıl yapılan tesislerle 4 milyon 300 bin kişiye ilave su götürdüklerini belirtti.
GAP ve KOP gibi projelere de değinen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, göreve geldiklerinde GAP’ın “http://m.kocatepegazetesi.com/”kaplumbağa hızıyla ilerleyen”http://m.kocatepegazetesi.com/” bir proje olduğunu, kendilerinin 7-10 misli ödenek ayırarak çalışmaları hızlandırdıklarını vurgularken, KOP için inşa edilecek 17 kilometrelik tünelin de 12 kilometresinin tamamlandığını ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu sene 355 tesisin tamamlanmasının planladığını bildirdi.
KKTC’ye su götürecek projeyi de anlatan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, projeyle yılda 75 milyon metreküp su taşınacağını söyledi. Dünyada ilk kez uygulanacak yöntemle dev boruları denizden askıda taşıyarak adaya su götürüleceğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu fikrin kendisine ait olduğunu ancak başkaları tarafından patent başvurusu yapıldığını dile getirdi.
“http://m.kocatepegazetesi.com/”1000 Günde 1000 Gölet”http://m.kocatepegazetesi.com/” projesi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu kapsamda 209 projenin tamamlandığını, buralarda 445 milyon metreküp su depolandığını ve 80 bin hektar alanın buralar sayesinde sulanabileceğini belirtti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”İddia ediyorum gelmiş geçmiş en çevreci hükümet biziz. Geçmişte yapılanları 3 ila 10’a katladık”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Atıksu arıtımında yüzde 36’dan yüzde 70’lere gelindiğini anlatan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yüzde 36’lık kısmın da büyük bölümünü İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul için gerçekleştirildiğini söyledi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katı atık bertaraf tesislerinin hizmet verdiği nüfusun ise yüzde 58’e geldiğini belirtti.
Lisanslı toplama ayırma tesisi sayısının 15’ten 241’e, geri dönüşüm tesislerinin 13’ten 188’e yükseldiğinin altını çizen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Rakamlara bakın, kim daha çevreci?”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye sordu.
Milli Parklar ve Tabiat Parklarının artırıld��ğını da anlatan Prof. Dr. Eroğlu, Uludağ ile alakalı, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Uludağ’ı gecekondu olmaktan kurtaracağız. Davos ne ki? Uludağ yapacağız, kendimize büyük hedefler belirledik, bu hedeflere ulaşmak için ekibimle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme