3 sendika, aynı meydanda – Kocatepe Gazetesi

KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı 3 sendikanın birlikte kutlayacağını söyledi. Kılınç, 1 Mayıs meydanında genel demokrasi talebini haykıracaklarını açıkladı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Türk-İş, Kamu-Sen ve Kesk olarak ortak bir platformda kutlayacaklarını açıkladı. Hüdaverdi [&hellip]

3 sendika, aynı meydanda

KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, bu yıl 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı 3 sendikanın birlikte kutlayacağını söyledi. Kılınç, 1 Mayıs meydanında genel demokrasi talebini haykıracaklarını açıkladı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Eğitim-Sen Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Türk-İş, Kamu-Sen ve Kesk olarak ortak bir platformda kutlayacaklarını açıkladı.
Hüdaverdi Kılınç, İşçi ve Emekçiler Bayramı için ortak oluşturulan platformun kutlamayı 1 Mayıs Cuma günü öğleden sonra Anıtpark önünde henüz saati netleşmemekle birlikte 14.30’da biraraya gelerek gerçekleştireceğini söyledi. Kılınç, “Sanıyorum üç yıldır Türk-İş ayrı bir kutlama yaparken biz Kesk olarak diğer demokratik kitle örgütleriyle beraber siyasi partilerle birlikte kutlama yapıyorduk. Bu yıl birleşelim dedik. Karşılıklı iyi niyetle üç konfederasyon biraraya geldik. Tertip komitesinde biz varız ama tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, halka herkese açık bir 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlaması olacak” dedi.
ANA TEMA İŞÇİ VE EMEK
1 Mayıs’ta hak, hukuk ve özgürlük talepleri ile yola çıkacaklarını belirten Kılınç, “Biz KESK olarak sendika binamızın önünde toplanıp Anıtpark önüne ilerleyeceğiz. Birarada olabilmek güzel bir olay. Sonuçta hepsi emek örgütü. Nasıl bitirip nasıl tamamlayacağımız üzerine şu anda birşey ön göremiyorum. Tabii ki her zamanki gibi ana tema işçi ve emekçiler olacak. Ancak demokratik taleplerimiz, ülkemizin içinde bulunduğu durum, yeni çıkarılan iç güvenlik yasası, anayasa değişikliği de gündemimizde olacak. Genel bir demokrasi talebimiz var” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme