3 milyon oyun güvenliği sağlanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, yırtdışında kullanılan 3 milyon oyun sağlıklı bir şekilde Yüksek Seçim Kurulu'na ulaştırılması için, oyların kullanıldıkları yerde sayılmasını teklif etti CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nde yaklaşık 3 milyona yakın seçmenin oylarının güvenliğini sağlamak için oy kullanılan yerlerde sayılması amacıyla kanun teklifi verdi.CHP'li Toptaş 'Her dış [&hellip]

3 milyon oyun güvenliği sağlanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, yırtdışında kullanılan 3 milyon oyun sağlıklı bir şekilde Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılması için, oyların kullanıldıkları yerde sayılmasını teklif etti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’nde yaklaşık 3 milyona yakın seçmenin oylarının güvenliğini sağlamak için oy kullanılan yerlerde sayılması amacıyla kanun teklifi verdi.
CHP’li Toptaş; “Her dış temsilcilikte oyları saklamak ve ağzı mühürlü oy torbalarını Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenecek yöntemlerle Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna ulaştırmakla görevli olmak üzere; o yer misyon şefi veya en kıdemlinin başkanlığında, o temsilcilikte görevli bir kamu görevlisi üye ve son milletvekili genel seçiminde Türkiye genelinde en çok oy alan üç siyasi partinin bildirdikleri isimlerden oluşturulan sandık kurulu, Dışişleri Bakanlığının görüşü alınarak Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunca kurularak ve aynı usulle yedek üyeler seçilmiş olacaktır. Siyasi partiler üye bildirmez ise eksiklik kamu görevlileri arasından seçilecek üye ile doldurulacaktır” dedi.
SEÇİMLERDE ŞAİBE OLMASIN
CHP’li Ahmet Toptaş şöyle devam etti:
“Mevcut kanuna göre yurtdışında kullanılan oylar torbalara doldurulup Ankara’da oluşturulan Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’nda sayılması bulunmaktadır. Biz yurtdışında büyükelçiliklerde kullanılan oyların sayılarak tutanak düzenlenmesini ve Ankara’daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu’na getirilmesini ve burada tutanaklar ile gümrük kapılarından gelecek tutanakların birleştirilmesini istiyoruz. AKP iktidarı seçimlerde şaibe yapmadığını vermiş olduğumuz Kanun teklifine destek vererek gösterebilir. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarımız verdiği oyun yerinde sayılmasını ve açıklanmasını istemektedir. 3 milyona yakın oyun güvenliği sağlanmaması önemlidir. En son seçimlerde 43 milyon seçmen oy kullanmış. Bu rakam seçim sonuçlarını değiştirecek değerdedir. Biz Kanun teklifimize AKP iktidarından destek bekliyoruz. Son yıllardaki seçimler şaibeli ve hileli olarak demokrasi tarihimize geçmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme