• Haberler
  • Genel
  • 3 Mayıs, Türk Gençliği’nin azminin simgesidir

3 Mayıs, Türk Gençliği’nin azminin simgesidir

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladılar Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Milliyetçilik Haftası ve 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz, ' 3 Mayıs, Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip [&hellip]

3 Mayıs, Türk Gençliği'nin azminin simgesidir

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladılar

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Milliyetçilik Haftası ve 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz, “ 3 Mayıs, Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümünün temellerinin atıldığı önemli bir gündür” dedi.Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bizler 3 Mayıs 1944 yani Türkçülük Günü’nün bu yıl 71. Yıl dönümünü anmaktayız. 3 Mayıs 1944 yılından itibaren anılmakta olan Türkçülük Günü Türk-İslam davasına gönül veren herkes için büyük önem taşımaktadır.
3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, büyük Türk Milliyetçilerinin yeniden doğduğu, güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örneği teşkil etmektedir. 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin ve Türk Milletin varlık davası için çektikleri ızdırabın, elemin ve gözyaşının ifadesidir” dedi.
YENİDEN DİRİLİŞİN
BAŞLANGICI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, 3 Mayıs 1944’ün milletin Türkçülük mücadelesini bayraklaştığı önemli bir günü ifade ettiğini söyledi. Demirel, “3 Mayıs, Türk milliyetçiliğinin fikir sisteminin meşalelerinin yakıldığı yeniden dirilişin ve yeniden şahlanışın başlangıcıdır. İnşallah 71 yıl sonra bugün 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimi için Partimiz tarafından hazırlanan Seçim Beyannamemiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından açıklanacak, Türk Milliyetçiliğinin bu tarihi günü Milliyetçi Hareket’in iktidarına giden önemli bir açıklamanın yapıldığı bir tarih olarak ayrı bir anlam daha kazanacaktır. Tehditlerin yıldıramadığı, tehlikelerin vazgeçiremediği ve hatıralarıyla bizlere, yolumuzda kararlılıkla ilerleme konusunda azim ve güç veren 1944’ün mümtaz milliyetçi şahsiyetlerini bu vesileyle şükranlarımla anıyorum. Bu vesile ile 13 yıldır Türk Milletinin üzerine adeta bir kabus gibi çöken AKP iktidarından kurtulmak için 1944 yılında o mümtaz dava adamlarının yaptıkları yapmak, onların yürüdüğü aynı yolda yürümek için tüm Türk Milliyetçilerini Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan toplantımıza Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli adına davet ediyorum” dedi.
ATSIZ’IN
GÖRÜŞÜNDEYİZ
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, “3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam âleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır. Bugün ülkemizi bölmeye çalışan, değişik yapıya dönüştürmeye çalışanlar bunu asla başaramayacaktır. Anadolu toprakları 1000 yıldır Türk toprağıdır ve ilelebet Türk toprağı olarak kalacaktır. Atalarımızdan bize miras bırakılan bu topraklar yüce şihitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Bin yıl önce Sultan Alparslan hangi düşüncedeyse, 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman hangi düşüncedeyse, 200 yıl önce Sultan Abdülhamit hangi düşüncedeyse, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal hangi düşüncedeyse, 70 yıl önce Nihal Atsız hangi düşüncedeyse, 50 yıl önce Başbuğ Alpraslan Türkeş hangi düşüncedeyse bugün bizlerle aynı noktadayız. Hiç değişmedik ve değişmeyecegizde” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme