3. küçük sanayi sitesi kuruluyor

Yaklaşık 800 esnafı ilgilendiren 1. Küçük Sanayi Sitesinin taşınması sonucu kurulma ihtiyacı doğan 3. Küçük Sanayi Sitesi hakkında esnaf ve sanatkar bilgilendirildi Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve EKKK Başkanı M. Emin Birliktir, kurulması planlanan 3. Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi vermek üzere esnaf ve sanatkara yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantı Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda gerçekleştirildi.SIKINTILI [&hellip]

3. küçük sanayi sitesi kuruluyor

Yaklaşık 800 esnafı ilgilendiren 1. Küçük Sanayi Sitesinin taşınması sonucu kurulma
ihtiyacı doğan 3. Küçük Sanayi Sitesi hakkında esnaf ve sanatkar bilgilendirildi

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve EKKK Başkanı M. Emin Birliktir, kurulması planlanan 3. Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgi vermek üzere esnaf ve sanatkara yönelik bir toplantı düzenlendi. Toplantı Rehberlik Araştırma Merkezi salonunda gerçekleştirildi.
SIKINTILI İŞ BAŞARILDI
Oda ve Kooperatif Başkanı M. Emin Birliktir, şehir içinde bulunan fabrikaların 2015 yılından itibaren kaldırılacak olması nedeniyle 1. Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyette bulunan 800 küçük esnafın durumunun netleştiğini söyledi. Sanayi alanının ilan edildiğini ve 18 uygulamasının bitmek üzere olduğunu kaydeden Birliktir; “2. Küçük Sanayi Sitesi’nin arka kısmına yeni bir sanayi sitesi kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Sıkıntılı bir işti Allah razı olsun başardılar. 18 Uygulaması bitmek üzere. 2015 Yılında şehir içinde kalan Çimento Fabrikası taşınacak. Sonrasında 1. Küçük Sanayi Sitesi de boşalacak. Burada bulunan 800 esnafımız mecburen 2. Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınmak zorunda kalacak. Bugün 2. Küçük Sanayi Sitesinde 500 lira kira verilirken, 1. Sanayi esnafının taşınmasıyla kiralar bin, bin 500 hatta 2 bin liraya kadar yükselmesi gündemdedir. Ekmeğini zor kazanan küçük esnafımızın mağdur olmaması için 3. Sanayi sitesinin kurulması gerekiyor.” dedi.
“FİTNECİ KOOPERATİFE GİREMEYECEK”
3. Küçük Sanayi Sitesi kurulumu için kendilerinin kredi çekmeyeceklerini, Bakanlıktan para istemediklerini dile getiren M. Emin Birliktir, kooperatif üyelerinin istediklerinin hayata geçirileceğini kaydetti. Birliktir; “Yaklaşık iki aydır proje için nasıl bir kredilendirme yapılabileceği noktasında banka onun çalışmasını yapıyor. Daha sonraki süreçte esnafımıza bunu açıklayacağız. Esnaf ve sanatkarımızdan hasseten rica ediyorum, olur ya da olmaz biz niyet edip çekildik. Niyetimiz de bu. Şahsımızın ve yönetim kurulumuzun, personelimizin ağzından duymadıkça hiçbir şeye inanmayın. O kadar üzüldüğüm şeyler oldu ki. Hadi Madeni Sanatkarlar Odası seçiminde sallayıp savurdunuz. Birşey yok geçti. Biz Allah rızası için gençlere dükkan yapalım diyoruz. Ben 30 senedir kiracıyım. Buraya fitne sokmanın ne manası var? Ama fitne sokanı da almayacağımı söyliyeyim. Biliyorum o fitneci o dükkana, o kooperatife trilyon da verse giremeyecek. Çünkü yarın o oradaki komisyona da huzur vermez o.” diye konuştu.
“NEREDEN İNCELİRSE ORADAN KOPAR”
Esnaf ve sanatkara hitaben yaptığı konuşmada, “Biz zanaatkarız. Biz ahiyiz. Biz ayıp örten olmak zorundayız.” diyen M. Emin Birliktir, olmayan ayıbı esnafın açmayacağını söyledi. Olmayan ayıbın açılmasının dinen de haram olduğunu hatırlatan Birliktir; “Olmayan ayıbı açmak esnaflık yönünden de haramdır. Ahiliğe de terstir. Sebebini söyliyeyim mi? Yeter ki başaramasınlar. Belediye’nin o kadar kadrolu memuru çalışacak. Diğer Belediyeleri örnek verdim, 3-4 ay gece gündüz çalışacaklar, banka çalışacak, benim personelim, bizim yönetimimiz çalışacak oradan birisi de kalkıp diyecek ki bilmem ne. Allah için ben sizin paranızı, maaşınızı aldım. Bugüne kadar bu tür kişilere pay bırakmadım bırakmam da. Neresinden incelirse orasından kopar. Esnaf ve sanatkar isterse kurulacak ve yapılacak. Süresi de 4 sene olacak. Yok 30 senede bitmezmişte 50 senede bilmem ne imişde. Bu neye göre deniliyor? Hiç mi Allah’tan korkmuyorsun. Beni sevmeyebilirsin, sevme. Ama iyi yapılabilecek şeylerin önüne de geçme. Kimse merak etmesin geçirtmeyiz. Esnaf ve sanatkar ne isterse o olur.” şeklinde konuştu.
BAKANLIKTAN
KREDİ ÇEKİLMEYECEK
Bakanlıktan kredi çekmek istememe nedenlerinin bakanlığı işe karıştırmak istememeleri olarak ifade eden M. Emin Birliktir, ESKKK, banka aracılığıyla yardımcı olabileceklerini ya da herkesin ödemesini arzu ettiği başkaca şekilde yapabileceğini dile getirdi. MK Mimarlıktan Mimar Metin Korkmaz hazırladığı taslak proje hakkında bilgiler verdi. Birliktir, katılımcıların merak ettiği soruları cevaplandırması ile toplantı sona erdi. Planlama ve Birim Sorumlusu Mahmut Arslan, Harita Birim Sorumlusu, Mustafa Bülent Bilen, Madeni Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dilek, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Kooperatiflerden Sorumlu Bakanlık Temsilcisi Mehmet Kandemir, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım’da toplantıda hazır bulundular. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme