• Haberler
  • Gündem
  • 3. Koordinasyon toplantısı yapıldı: Bin bir yatırımdan 82'si tamamlandı

3. Koordinasyon toplantısı yapıldı: Bin bir yatırımdan 82'si tamamlandı

Toplantı dün öğleden sonra Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.'BİN BİR PROJEMİZ VAR'Koordinasyon Kurulu Üyelerinin bilgilendirmesi öncesi toplantının açılışını yapan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, 2019 Yılı Yatırım Programı kapsamında Afyonkarahisar'da yürütülen toplam proje sayısının [&hellip]

Toplantı dün öğleden sonra Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
“BİN BİR PROJEMİZ VAR”
Koordinasyon Kurulu Üyelerinin bilgilendirmesi öncesi toplantının açılışını yapan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, 2019 Yılı Yatırım Programı kapsamında Afyonkarahisar’da yürütülen toplam proje sayısının bin bir olduğunu kaydetti. Boztepe, “Bu projelerden 82’si tamamlanmıştır. 337 proje devam ederken, 286 tanesinin ihalesi yapılmıştır. 169 proje ihale aşamasındadır. 127 projeye ise henüz başlanamamıştır.” dedi.
“NAKDİ GERÇEKLEMŞE YÜZDE 47”
Yatırımların toplam proje bedelini yaklaşık 6 milyar 400 milyon TL olarak açıklayan Boztepe, “Önceki yıllar harcaması 2 milyar 700 milyon TL olurken, 2019 yılı ödeneği 750 milyon TL ve dönem sonu harcaması 235 milyon TL’dir. Projelerin genel nakdi gerçekleşme oranı yüzde 47, yılı harcama oranı ise yüzde 31’dir.” diye konuştu.
“BİRİNCİ SIRA MİLLİ EĞİTİMİN”
En fazla yatırım alan kuruluşları açıklayan Boztepe şöyle konuştu:
“2019 yılı ödeneğinden en fazla pay alan kurumlara bakıldığında ilk sırada 107 milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü yerel yönetimlere sağladığı 93.5 milyon TL yatırım ile ikinci, Isparta DSİ 18’inci Bölge Müdürlüğü 81.5 milyon TL ile üçüncü sırada geliyor.”
“SEKTÖREL DAĞILIMDA
ULAŞTIRMA İLK SIRADA”
Sektörel bazda yatırımların dağılımını aktaran Boztepe, “Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise birinci sırada 468 proje ile ulaştırma, ikinci sırada 282 proje ile diğer kamu hizmetleri ile ilgili sosyal projeler, üçüncü sırada ise 118 proje ile tarım sektörü yer alıyor.” şeklinde konuştu.
 Toplantı yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürlerinin devam eden yatırımlar hakkında bilgi vermesiyle devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme