'3 galibiyet olmadan şampiyon olunmuyor'

Afyon Belediyespor'un evinde konuk ettiği Bahçeşehir'i 64-60 mağlup ettiği maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, 'Çok zor bir maç oldu bizim için, finallerde böyle olması gayet doğal, ilk yarıda istediğimiz hücum performansını sağlayamadık. Ama savunmada ilk yarı ve ikinci yarıda çok iyiydik. Zaten rakibimizi de 60 sayıda tutarak bunu gösterdik. [&hellip]

Afyon Belediyespor’un evinde konuk ettiği Bahçeşehir’i 64-60 mağlup ettiği maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “Çok zor bir maç oldu bizim için, finallerde böyle olması gayet doğal, ilk yarıda istediğimiz hücum performansını sağlayamadık. Ama savunmada ilk yarı ve ikinci yarıda çok iyiydik. Zaten rakibimizi de 60 sayıda tutarak bunu gösterdik. İkinci yarı hücumdaki paylaşımı arttırarak isabette bulmaya başlayınca maçın sonuna doğruda olsa liderliği almayı başardık. Maçın sonunda da akıllı kalarak hata yapmayarak kazanmayı bildik. Bu sadece bir galibiyet oldu. 3 galibiyet olmadan şampiyon olunmuyor. Artık tüm konsantrasyonumuzu diğer maça çevireceğiz” dedi.
“HAKEMLER DE HATA YAPIYOR”
Basın mensuplarının sorularına cevap veren Koç Sevim, “Gerçekten takımlarını inanılmaz desteklediler. Diğer karşılaşmada da aynı şekilde desteklemelerini bekliyorum. Öyle olacağına da eminim. Maç sert geçti. Hadi’nin elmacık kemiğinde açılma oldu. Ama kaptanımız her zaman yüreğiyle oynayan ve bize inanılmaz bir enerji katan bir oyuncu, maça da hemen geri döndü. Bırakın elmacık kemiğinin açılmasını, kırılsa dahi oynayacağından hiç şüphem olmadı. Hakemler hakkında şimdiye kadar bir yorumda bulunmadım. Hakemlerde sonuç olarak hatalarda yapıyordur. Bizde basketbol oynarken hata yapıyoruz. Oyuncularımda hata yapıyorlar. Hakemler hata yapıyor diye onları hiç eleştirmenin olmadığını düşünüyorum” ifadesine yer verdi.
“CEZA ALACAĞIMIZ İÇİN
HİÇ ÜZÜLMÜYORUM”
Son olarak taraftar hakkında çok güzeldi, fakat fazla seyirci nedeniyle ceza gelecek sorusuna cevap veren Sevim, “Gelen ceza bundan dolayı olsun. Seyircinin çok olmasından dolayı ceza alalım, dışarıda kalan seyircilerin olduğunu duydum. Kapıları kilitlemek zorunda kalmışlar. Afyon’un bize ne kadar inandığı gösteriyor. Bundan dolayı ceza alacağımız için hiç üzülmüyorum” şeklinde konuştu.
“CEVHER ÖZER’E TEŞEKKÜRLER,
ÇOK ÖNEMLİ ŞUTLAR ATTI”
Koç Sevim’den sonra değerlendirmeye gelen Afyon Belediyespor’un tecrübeli ve başarılı Kaptanı Hadi Özdemir, “Finale yakışır bir maç oldu. Bütün maç gerideydik, ama maçları bu gibi final serilerinde bırakmama gibi bir huyumuz var. Bu maçta da bunu yaptık. Buradan Cevher Özer’e de teşekkür etmek lazım, çok önemli şutlar attı. Her oyuncunun atabileceği şutlar değil, takım olarak çok iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Henüz seri daha bitmedi. Şuan 1-0 oldu, 2 galibiyet daha almamız gerekiyor. İnşallah sonunda mutlu olacağımızı düşünüyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun” diye konuştu.
“GALİBİYET RAKİBE YIKICI,
BİZİM İÇİN MOTİVASYON”
Afyon Belediyespor’un aldığı galibiyetin rakibe yıkıcı olacağını kaydeden Kaptan Özdemir, “Alınan bu galibiyet geriden geldiğimiz için rakibe yıkıcı olmuştur, bizim içinde ayrı bir motivasyon oldu. İlk maçlarda sıkıntımız vardı, ama ilginç bir şekilde Play-Off’larda karakter ortaya koymaya başladık. Geriden gelip maçlar almaya devam ediyoruz. İnşallah böyle de devam eder. Sakatlığım ile ilgili ise şimdi dikişe gideceğim. Olur böyle maçlarda, taraftarlarımıza da bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi

Bakmadan Geçme