3 bin toplum lideri, afet eğitiminden geçecek

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afyon’da 3 bin kişinin eğitimden geçirileceğini söyledi Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın yardımların yanı sıra afet ve diğer konularda bilgilendirme faaliyeti yürüttüğünü aktardı. Danıştekin, toplum liderlerinin doğal afetlerle ilgili eğitimden geçirildiğini belirterek 'Türk Kızılayı 2007 yılı içinde bir proje başlattı. [&hellip]

3 bin toplum lideri, afet eğitiminden geçecek

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Afyon’da 3 bin kişinin eğitimden geçirileceğini söyledi

Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Kızılay’ın yardımların yanı sıra afet ve diğer konularda bilgilendirme faaliyeti yürüttüğünü aktardı. Danıştekin, toplum liderlerinin doğal afetlerle ilgili eğitimden geçirildiğini belirterek “Türk Kızılayı 2007 yılı içinde bir proje başlattı. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarını Azaltma projesini ortaya koydu. Türkiye’de 55 ilde bu proje uygulamaya geçirildi. Afyonkarahisar da bu proje dahil oldu. Haziran ayında Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Mete Işıkara’nın katılımıyla, Kızılay Genel Merkez’den gelen uzmanlar ve eğitmenlerle bu projeyi başlattık. Yaklaşık olarak 3 bin kişiye afet eğitimi vereceğiz. Türk Kızılayı, öğretmenler, muhtarlar ve din görevlileri ile toplum destekli polisleri toplum liderleri olarak belirledi. Toplum destekli polis dışındaki gruplara eğitim veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ile müştereken çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER DE
BİLGİLENDİRİLİYOR
Öğretmen ve köşe yazarı Ahmet Tunca’nın da okullardaki öğrencilere yıllardır Kızılay’ı anlattığını hatırlatan Danıştekin, Tunca’ya teşekkür etti. Danıştekin, şöyle devam etti:
“Genel Merkez Delegesi öğretmen ve değerli büyüğümüz Ahmet Tunca, uzun yıllardır yaptığı üzere, okullarda Kızılay’ı ve Kızılaycılığı öğrenci arkadaşlarımıza anlatıyor. Öğrenciler de bu şekilde bilgilenmiş oluyorlar. Sayın Ahmet Tunca, çoğu şubemizde olmayan bir çalışmayı yürütüyor, bunu yıllardan beri sürdürüyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme