3 bin ton atık pil toplandı

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde 3 bin ton atık pil toplandı Afyonkarahisar'da okullarda 'atık pil' ile ilgili duyarlılığın artmasıyla örnek bir kampanya düzenlendi. 53 okulun katıldığı kampanyada 3 bin ton atık pil toplandı. En çok atık pil toplayan okullara, hediyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yapılan törenle [&hellip]

3 bin ton atık pil toplandı

Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde 3 bin ton atık pil toplandı

Afyonkarahisar’da okullarda “atık pil” ile ilgili duyarlılığın artmasıyla örnek bir kampanya düzenlendi. 53 okulun katıldığı kampanyada 3 bin ton atık pil toplandı. En çok atık pil toplayan okullara, hediyeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde yapılan törenle verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, “Topyekun hepimiz millet olarak elbirliğiyle çevre bilincini oluşturmak suretiyle oluşturabiliriz. Çevreye ve insanlara zararlı olan atık pilleri toplayarak çevreye ve insanlara hizmet sundunuz” dedi.
PIRIL RILI BİR ÇEVREDE YAŞAYALIM
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da çevre duyarlılığını özümseyen bir millete mensup olduğumuzu vurguladı. Yalçın, “Bu bir eğitim meselesi, eğitimden bahsedildiği zaman sadece okullarda öğrencilerin yapacağı bir konu olarak algılanıyor. Halbuki biz büyükler olarak da mutlaka öğreneceğimiz alacağımız eğitimler vardır. Beşikten mezara kadar ama önemli olan elbette insanın bireylerin küçük yaşlardan itibaren bu eğitimi alması bu davranışı kazanmasıdır. Onun için okullar önem arz ediyor. Bu dünya bizim, bu dünyada biz yaşıyoruz, bu çevrede biz yaşıyoruz öyleyse; temiz bir çevrede yaşamak pırıl pırıl bir çevrede yaşamak varken niye kendi ellerimizle kirletmiş olduğumuz bir dünyada yaşamak zorunda olalım” diye konuştu.
Çevre Hizmetleri Birliği Müdürü Mehmet Durak da evsel atıkların bertaraf edildiğini kaydetti. Durak, biyogazdan elektrik üretimi için girişimlerin yapıldığını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme