3 Aylar, sevgi ve merhamet için fırsat

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Mübarek 3 Aylar'ın insanların gönüllerini sevgi ve merhametle doldurmaları için bir fırsat olduğunu kaydetti İl Müftüsü Burhan İşliyen, Mübarek 3 Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. İşliyen, insanlığın dün-yevileşme hastalığına tutulduğunu belirterek 3 Aylar'ın bu hastalıktan kurtulmak için fırsat olduğuna işaret etti, İşliyen, 'Dünyevileş-me hastalığı bütün dünyayı kasıp kavuruyor. [&hellip]

3 Aylar, sevgi ve merhamet için fırsat

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Mübarek 3 Aylar’ın insanların gönüllerini sevgi ve merhametle doldurmaları için bir fırsat olduğunu kaydetti

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Mübarek 3 Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. İşliyen, insanlığın dün-yevileşme hastalığına tutulduğunu belirterek 3 Aylar’ın bu hastalıktan kurtulmak için fırsat olduğuna işaret etti, İşliyen, “Dünyevileş-me hastalığı bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Her gün televizyon ekranlarından maalesef olumsuz haberler topluma yansıyor. Katledilen, tecavüz edilen evlatlar, bizim evlatlarımız. Bir sevgisizlik ve merhametsizlik ortamı toplumu kasıp kavuruyor. Böyle bir ortamda çölde susamış bir yolcunun vahaya kavuşması gibi mübarek 3 Aylar bizim imdadımıza yetişiyor” dedi.
KALPLERİMİZİ YENİLEYELİM
İnsanlığın merhamet ve sevgi iklimine kavuşması için 3 Aylar’dan istifade edilebileceğini belirten İşliyen, “Yeniden bir derlenmeye, toparlanmaya, İslam ve Kur’an’ın sevgi iklimini topluma yansıtmaya ihtiyacımız var. Kalplerimizin rahmet ve muhabbetle dolması için önümüzde fırsat var. Biz canlılara ve cansızlara sevgi ile muamele edeceğiz” diye konuştu.
HERKES İÇİN ÖZELEŞTİRİ İMKANI
3 Aylar’da insanların davranışlarını muhasebe imkanı da bulacaklarını hatırlatan İşliyen, “Bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkânlarını sunmaktadır bizlere. Günlük hayatın koşuşturması ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül âlemine nazar kılma ve içe doğru bir yönelişi yaşama ihtiyacı duymaktadır. İşte bu mübarek gün ve geceler böyle bir deruni muhasebeye de vesile olurlar” ifadelerini kullandı.
İBADETLER BAĞLANTIYI
CANLI TUTAR
Müftü İşliyen, konuşmasına şöyle devam etti: “İman, insanın iç âleminden başlayıp hayatının her alanını aydınlatan bir hakikat bilgisidir, bir bağlanıştır. İman, bu dünyada yalnızlığının ve faniliğinin sürekli farkında olan, fakat bu derin hakikati göz ardı etmeye de uğraşan insanı Yüce Yaratan’a bağlayan ve ona hayatın nihai anlamını kavratan bir güçtür. Namaz, oruç, zekât, hac, dua ve Allah’ı anma gibi ibadetler ise bu bağlantıyı canlı tutarlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme