'3 Adım Projesi' hayata geçirildi

Çocukların bir taraftan güzel eğitim almalarını sağlamak ve aynı zamanda da yeteneklerine uygun alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak, gelecekte mutlu ve ülkemize değer katacak nesiller yetiştirmek üzere İhsaniye Kaymakamlığı öncülüğünde '3 Adım Projesi' hayata geçirildi. 2017 Eylül ayında başlayan 3 Adım Projeleri tüm aktörlerinin katılımları ile eğitimde çok daha etkin bir iklimin oluşturulmasını ve örnek eğitim [&hellip]

Çocukların bir taraftan güzel eğitim almalarını sağlamak ve aynı zamanda da yeteneklerine uygun alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak, gelecekte mutlu ve ülkemize değer katacak nesiller yetiştirmek üzere İhsaniye Kaymakamlığı öncülüğünde “3 Adım Projesi” hayata geçirildi.
 2017 Eylül ayında başlayan 3 Adım Projeleri; tüm aktörlerinin katılımları ile eğitimde çok daha etkin bir iklimin oluşturulmasını ve örnek eğitim uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefleyen “Çocuklarımız İçin Hep Birlikte” projesi, evde ödevlerin ardından 1 saatlik günlük tekrarın yapılmasını amaçlayan diğer taraftan ceza ve korkutma yerine öğrencilerin bir meslek ideali kazanmalarını sağlayarak motive edilmelerini amaçlayan “Günde 1 Saat Tekrar ile Sen de Yapabilirsin” projesi, öğrencilerin kalan vakitlerini yetenekleri doğrultusunda verimli alanlarda değerlendirmeleri amacıyla hazırlanan “Bir Yetenek Aranıyor Projesi”’ni içeriyor. Projelerle birlikte eğitim kalitesinin yükseltilmesinin yanında okulların bilim, edebiyat, müzik, spor, tiyatro ve resim faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütüldüğü sosyal merkezlere dönüşmesi hedefleniyor.
“3 Adım Projesi” kapsamında eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan projeler ve çalışmalar festival etkinliği ile protokole ve vatandaşlara tanıtıldı. İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan festival öncesi Gazlıgöl İlkokulu Halk Oyunu ekibi bir gösteri sundu. Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler 3 Adım Bilim Grubu tarafından hazırlanan projeleri inceledi.
Festivale Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sarıtaş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
3 Adım Grubu’nun müzik dinletisi ile başlayan festival programı 3 Adım Tiyatro grubunun hazırladığı ‘Eski Çarıklar’ adlı oyunun izleyiciler tarafından ilgiyle izlenmesi ile devam etti. Festival sonunda Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri spor etkinliklerini izledi ve resim sergisini inceledi.

Bakmadan Geçme