3 aday yarıştı, Ege güven tazeledi

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Ege, 3 adayın yarıştığı seçimlerde güven tazeledi. Yaklaşık 4 bin üyesinin bulunduğu belirtilen Dernek Şubesi’nin genel kurulunda toplam 284 kişinin hazır bulunması dikkat çekti. Genel kurulda zaman zaman da gergin anlar yaşandı. Genel kurula AK Parti adına kimse katılmadı Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar [&hellip]

3 aday yarıştı, Ege güven tazeledi

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ahmet Ege, 3 adayın yarıştığı seçimlerde güven tazeledi. Yaklaşık 4 bin üyesinin bulunduğu belirtilen Dernek Şubesi’nin genel kurulunda toplam 284 kişinin hazır bulunması dikkat çekti. Genel kurulda zaman zaman da gergin anlar yaşandı. Genel kurula AK Parti adına kimse katılmadı

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu, Çakmak Marble Otel’de gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün seçildiği genel kurulda konuşan Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emekliler için çalıştıklarını, Afyonlu emekliler için de iki önemli projelerinin bulunduğunu belirtti. Ege, birinci projenin Emekliler Evi olduğunu, bu mekanın Taş Medrese’deki çalışmanın bitmesinin ardından Taş Medrese olarak belirlenmesini beklediklerini söyledi. Ege, Dernek Genel Merkezi ile görüşülerek Afyonkarahisar’da emekliler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin açılması amacıyla da girişimde bulunacaklarını kaydetti.
“Genel Merkez nerede?”
Ahmet Ege’nin konuşmasından ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Dernek Şubesi’nin faaliyet ve denetim raporlarının oybirliği ile kabul edildiği genel kurulda söz alan Dernek üyesi Selim Aksoy, Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni eleştirdi. Aksoy, Divan Başkanı ve Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün’e hitap ederek “Bize verilen zammı yeterli buldunuz. Sayın Başbakan’a çiçek verdiniz. Bizim halimiz perişan. Genel Merkezimiz nerede?” diye sordu. Aksoy, bir süre daha eleştirilerine devam edince Divan Başkanı Kazım Ergün, eleştirilerin hepsine yanıt vereceğini kaydetti. Ergün, genel kurula katılan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz, Demokratik Sol Parti Milletvekili Adayı Akif Öztürk ile Saadet Partisi Milletvekili Adayı İsmail Yalçınkaya’ya konuşma hakkı tanıdı.
Adaylardan seçim vaatleri
İlk konuşmayı yapan CHP Milletvekili Adayı Ahmet Toptaş, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüst bir kişi olduğunu, CHP’den aday olan kişilerin de dürüstlükleri ile ön planda olduklarını söyledi. Emeklinin milli gelirden mutlaka pay alması gerektiğini kaydeden Toptaş, CHP iktidarında emeklilerin sorunlarının çözüleceği vaadinde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Kemalettin Yılmaz da emeklilerin en çok “intibak” yasası ile ilgili taleplerinin gündeme geldiğini, bu yasanın derhal çıkarılması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, MHP olarak emeklilere 13’üncü maaşı vereceklerini kaydetti.
DSP Milletvekili Adayı Akif Öztürk, DSP döneminde çalışanların ve emeklilerin yaşam düzeylerinde ciddi bir rahatlama olduğunu, DSP’nin emekçi ve emeklilerin yanında olduğunu vurguladı.
Saadet Partisi Milletvekili Adayı İsmail Yalçınkaya da konuşmasında AK Parti’ye yüklendi. Yalçınkaya, emeklilerin toplantığı bir genel kurulda muhalefet partilerinden temsilcilerin bulunduğunu, ancak iktidar partisi olan AK Parti’den kimsenin bulunmadığını belirtti.
Milletvekillerinin konuşmasının ardından Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye milletvekili adaylarına plaket takdim edildi.
Kısa süreli gerginlik
Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin genel kurulunda seçimlere geçildiği zaman ise kısa süreli gerginlikler yaşandı. Ahmet Ege, Bahadır Yetişkin ve Selim Aksoy’un hazırladığı 3 listenin yarıştığı seçimlerde önce hazirun cetveli tartışması çıktı. Ege dışındaki iki aday, bazı kişilerin mükerrer oy kullandığını iddia ederek hazirun cetveli ile kullanılan oyların karşılaştırılmasını istedi. Bu tartışma bittikten sonra Selim Aksoy, genel kurulun kendisine 2 gün önce haber verildiğini kaydetti. Ahmet Ege’nin “Mahalli gazetelerde yayınlandı” demesi üzerine Aksoy, “Mahalli gazetedeki ilanı 4 bin üyeden kaçı okuyabilir” diye itiraz etti.
Tartışmaların bitmesiyle birlikte oy sayımına geçildi. Oy sayımında mevcut başkan Ahmet Ege 206, Selim Aksoy 47 ve Bahadır Yetişkin 22 oy aldı. Ahmet Ege’nin başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:Ahmet Ege, Hasan Aytuğ, Hasan Demirbaş, Birgül Taş.

“Afyon’a önem veriyoruz”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Dernek’in Afyonkarahisar Şubesi’nin genel kurulunda yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’a önem verdiğini söyledi

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Dernek’in Afyonkarahisar Şubesi’nin genel kurulanda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’a ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Ergün, “Afyonkarahisar bizim için çok önemli bir şehir. Ben elimden geldiğince Kocatepe ve Dumlupınar Şehitlikleri’ni gezerim. Orada görürüm ki savaşanlar farklı illerden, hep birlikte savaşmış. Ne oldu da bugün birbirimizi yer hale geldik? Bugünkü durumumuzun arkasında dış güçler var. Bunu bilelim ve birlik olalım” dedi. Ergün, 4 bine yakın üyesi bulunan Afyonkarahisar Şubesi’nin 200-300 kişiyle genel kurul yapmasının ise kabul edilebilir bir hal olmadığının altını çizdi.
Türkiye’de emekliliğin zor şartlara katlanmak demek olduğunu vurgulayan Ergün, 9 buçuk milyon kişilik potansiyeli bulunan Türkiye Emekliler Derneği’nin bu üye sayısına ulaşması halinde siyasilerin kendilerinden randevu alarak görüşeceğini kaydetti.
Öte yandan Ergün, Divan Başkanlığı’nı yürüttüğü sırada konuşmaların uzumasından sıkılan bazı dernek üyelerini “Arkadaşlar, biliyorum namaz vakti yaklaştı. Ama namazın kazası olur, burada konuşulanları yılda bir kere ya da genel kuruldan genel kurula duyabilirsiniz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme