'28 Şubat'ta 15 Temmuz'un temelleri atıldı'
Millet Kıraathanesi Söyleşilerinin 7. konuşmacısı İlahiyatçı- Eğitimci AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Hatice Dudu Özkal oldu. Özkal, 28 Şubat post modern darbesi mağduru olarak süreci yorumladı. Söyleşi 22 Şubat Cuma akşamı Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi'nde yer alan Millet Kıraathanesinde gerçekleştirildi.'İRTİCA SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULDU'Söyleşi programının açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. 28 Şubat [&hellip]
Millet Kıraathanesi Söyleşilerinin 7. konuşmacısı İlahiyatçı- Eğitimci AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Hatice Dudu Özkal oldu. Özkal, 28 Şubat post modern darbesi mağduru olarak süreci yorumladı. Söyleşi 22 Şubat Cuma akşamı Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi’nde yer alan Millet Kıraathanesinde gerçekleştirildi.
“İRTİCA SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULDU”
Söyleşi programının açılışını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. 28 Şubat post modern darbesini tarihsel süreçte dünden bugüne getirdiklerini siyasi hafızayı tazeleyerek anlatan Hatice Dudu Özkal, “Önce 1995 yılı seçimlerine kadar gitmek gerekiyor. Bu dönemde ülke gündemini meşgul eden çok ciddi kurguları hepimiz hatırlarız. Aczimendi diye tanımlanan bazı adamların İstanbul, Ankara caddelerinde dolaşması, Fadime Şahin’in durumu gibi sansasyonel olaylarla gündem sürekli sıcak tutuldu. Gölcük’te 72 saat süren askeri bir toplantı gerçekleştirildi. Hatta halk arasında Gölcük Depremini bu toplantıya bağlayanlarda olmuştu. Sözü edilen Gölcük’te ki askeri toplantıda ciddi kararların alındığı da konuşulanlar arasındaydı. İrtica sürekli gündemde tutuluyordu.” dedi.
“İRTİCA PKK’DAN DAHA TEHLİKELİ DENİLDİ”
İrticanın sürekli gündemde tutulduğu günlerde bu yönde şeriat, laiklik, kadın kavramları üzerinden toplumda insanların incitildiğini vurgulayan Özkal, “30 Ocak’ta RP’li Belediye Başkanının düzenlediği Kudüs Gecesine İran Büyükelçisi de katılmış, bu gece Belediye Başkanının tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı. Balans ayarı yapımı için 20 tank, 15 zırhlı araç Sincan’da geçirildi. Askeri Şura Toplantısı sonrası Merhum Başbakan Erbakan tarafından verilen yemekte içki yoktu. Bir generalin yüksek sesle garsondan “rakı getir” ifadesi gazetelere manşet olmuştu. ‘İrtica PKK’dan daha tehlikeli’ yorum ve manşetleri vardı. Dönemin politikacılarından Mesut Yılmaz ‘Ülke de kaos var’ derken Hüsamettin Cİndoruk’ta ‘RP düzeni silahla değiştirecek’ demişti.” diye konuştu.
“İNSANLAR BİLİNÇLİ OLARAK FETÖ’NÜN KUCAĞINA İTİLDİ”
28 Şubat tarihinde toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarını imzalamamaya merhum Başbakan Necmettin Erbakan 5 gün direnebildiğini belirten Özkal, “21 Mayıs tarihinde Vural Savaş Refah Partisini kapatma davası açtı. Yeşil damgasını yiyen işadamına, ticaret erbabına yeşil sermayeye ambargo uygulandı. Kat sayı problemi vardı. İmam Hatiplerin önü 8 yıllık kesintisiz eğitimle kapatıldı. Din eğitimi için FETÖ tarafından açılan okullar muhafazakâr kaygılar içinde olan ailelerin rağbeti ile sonuçlandı. İnsanlar bilinçli olarak FETÖ’nün kucağına itildi. 28 Şubat’ta 15 Temmuz darbe kalkışmasının temelleri atıldı. Bunun içinde irtica bir kılıftı. Kamu görevlisi başörtülü kadınlar ya istifa ettirildi ya da başlarını açmak zorunda kaldı. Başörtüsünü açmakta insanlarımız için ciddi bir travmaydı. Eşi başörtülü olan erkekler de cezalandırma, istifa etme tehdidi ile eşlerinin başlarını açmaları sonucu ortaya çıkıyordu.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi