'28 Şubat'ın hesabını herkesten soralım'

TDP İl Başkanı Kadir Uysal, 28 Şubat'tan menfaat elde edenlerin, tek tek yargılaması gerektiğini belirtti. Uysal, '28 Şubat'ın defterini dürmek istiyorsanız gelin önce hesabını soralım. Ama bu hesabı herkesten soralım' dedi   Türkiye Değişim Partisi (TDP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal 28 Şubat darbesinin yıldönümünde darbecilerden hesap sorulması gerektiğini açıkladı. '28 ŞUBAT BİR MEDYA DARBESİDİR' [&hellip]

TDP İl Başkanı Kadir Uysal, 28 Şubat’tan menfaat elde edenlerin, tek tek yargılaması gerektiğini belirtti. Uysal, “28 Şubat’ın defterini dürmek istiyorsanız gelin önce hesabını soralım. Ama bu hesabı herkesten soralım” dedi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal 28 Şubat darbesinin yıldönümünde darbecilerden hesap sorulması gerektiğini açıkladı.
“28 ŞUBAT BİR MEDYA DARBESİDİR”
TDP İl Başkanı Kadir Uysal, 28 Şubat darbesinin demokrasiye inanan herkesin hiç unutmaması gereken bir tarih olduğunu belirtti. Uysal, “Türk demokrasi tarihine geçen utanç verici bir olayın 25. yıldönümüdür. 28 Şubat süreci denilen bu dönemde merhum Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki Refahyol iktidarının istifaya zorlanarak yıkıldığını hatırlıyoruz. 28 Şubat, bir medya darbesidir. O dönemin medya mensupları, ‘medya olmasaydı 28 Şubat olmazdı’ diyerek bunu itiraf ettiler. 28 Şubat sürecinin en önemli medya ayağı iki büyük medya grubudur döneme kadar birbirleriyle amansız rekabet eden bu iki medya grubu hükümeti yıkma noktasında birleştiler. Öyle ki, ayda bir buluşarak toplumu şekillendirmek toplumu yönlendirmek için ortak hareket ettiler. Sonunda hükümeti yıktılar ve servetlerine servet kattılar. Grubun biri bankalar, petrol, turizm alanlarında ekonomik gücüne güç kattı. Bazı bankalardan inanılmaz ayrıcalıklı krediler kullandılar. Diğer medya grubunun payına da bir banka düştü.” ifadelerini kullandı.
“KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMASIN”
28 Şubat sürecindeki usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların 2001 ekonomik krizine neden olduğunu ifade eden Uysal şunları kaydetti: “Bu krizde 25 banka battı. Binlerce işyeri kapandı. Yüz binlerce insan işsiz kaldı. Binlerce yurttaşımız, eğitim hakkı, özlük hakkı, çalışma hakkını kaybetti. Demokrasiye inanıyorsak, milli iradeye saygılıysak, 28 Şubat’ı doğru sorgulamamız, 28 Şubat’tan menfaat elde edenleri, tek tek yargılamamız gerekir. Aksi takdirde mağdurlar değişir ama mağduriyetler devam eder. 28 Şubat’ın defterini dürmek istiyorsanız gelin önce hesabını soralım. Ama bu hesabı herkesten soralım.28 Şubat’ta rafa kalkan demokrasiyi raftan indirmek istiyorsanız gelin, rafa kaldırmak isteyeceklerin önünü keselim. 28 Şubat’la hesaplaşmak mı istiyorsunuz gelin, sadece askerlerden değil, askere tetikçilik yapanlardan da hesap soralım. Gelin, darbe dönemlerinde haksız mal edinen kişilerle ilgili bir araştırma yapalım. Bunları yapalım ki; kurunun yanında yaş da yanmasın. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme