• Haberler
  • Genel
  • 28 Şubat’ı yargıya götürecekler – Kocatepe Gazetesi

28 Şubat’ı yargıya götürecekler – Kocatepe Gazetesi

Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şubesi, 28 Şubat 1997’de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu’nun ardından alınan kararların yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. MTTB Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Aslan, '28 Şubat ve önceki darbelerin sorumlularının yargılanması ve cezalandırılması için ilk olarak adli ve idari makamlara başvuracağız ve inanıyoruz ki geç de olsa elbet hak yerini [&hellip]

28 Şubat'ı yargıya götürecekler

Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şubesi, 28 Şubat 1997’de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu’nun ardından alınan kararların yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

MTTB Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Aslan, “28 Şubat ve önceki darbelerin sorumlularının yargılanması ve cezalandırılması için ilk olarak adli ve idari makamlara başvuracağız ve inanıyoruz ki geç de olsa elbet hak yerini bulacaktır” dedi.

Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Aslan, 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Aslan, “28 Şubat 1997 Postmodern Darbesi’nin üzerinden 15 yıl geçti. Cumhuriyet tarihin de o döneme kadar 3 fiili darbe yaşamış olan Türkiye demokrasisi bu darbelerin ardından bir kez daha telafisi çok güç olan yaralar almıştır. Bu Postmodern darbe öncekiler gibi cebren silah gücüyle gerçekleşmemiş ancak psikolojik, bürokratik araçlarla ve siyasi ahlaka aykırı yollarla gerçekleştirilmiştir” dedi.
“Vesayetçi gelenek” göndermesi
28 Şubat sürecinde Türkiye’de bazı kesimlerin zorluk çektiğini belirten Aslan, “Biz MTTB olarak 28 Şubat ve önceki darbelerin sorumlularının yargılanması ve cezalandırılması için ilk olarak adli ve idari makamlara başvuracağız ve inanıyoruz ki geç de olsa elbet hak yerini bulacaktır. Ve umuyoruz ki Türk Demokrasisi vesayetçi gelenekten temizlenerek güçlenecektir. Bizim temennimiz bir kez daha böyle vakaların yaşanmasının önüne geçilmesi ve kişisel hak ve özgürlüklerin özgürce yaşanabildiği bir ülkedir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme