28 Şubat süreci, zorluklarla doluydu
İzmir Düşünce Araştırma Merkezi ile İzmir Genç Müsiad’ın girişimiyle İzmir Müsiad Salonu'nda 28 Şubat ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun konuşmacı olarak iştirak etti İzmir Düşünce Araştırma Merkezi ile İzmir Genç Müsiad’ın girişimiyle İzmir [&hellip]
İzmir Düşünce Araştırma Merkezi ile İzmir Genç Müsiad’ın girişimiyle İzmir Müsiad Salonu’nda 28 Şubat ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun konuşmacı olarak iştirak etti
İzmir Düşünce Araştırma Merkezi ile İzmir Genç Müsiad’ın girişimiyle İzmir Müsiad Salonu’nda 28 Şubat ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve AKÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, “28 Şubat döneminde zulümlere muhatap olunmuştur. Zulme göz yuman, düşünce liderleri, onlara alet olmayı marifet sanan İş adamı, sendikacı, gazeteci, öğretim üyesi, savcı, hakim, polis, istihbaratçı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, tüm darbeciler her kim varsa tespit edilmeli yargılanmalıdır” dedi.
Konuşmacı Doç. Dr. Akkoyun, bu anlamda 28 Şubat sürecinin tamamında davalarında herhangi bir karşılık beklemeksizin yanında yer alan Prof. Dr. Burhan Kuzu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin’e, İzmir Barosu Avukatlarından Halit Çelik ile Levent Tekelere’e, Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Tunçay’a bir kere daha teşekkür ederken Rahmetli Avukat Burhan Hayran’ı da rahmetle andı.
28 Şubat sürecinde şehirler üstü bir imha politikası izlendiğini ortaya koyan Doç. Dr. Akkoyun Gaziantep, Kahraman Maraş, Kafkas üniversitelerine müracaatlarının kabul dahi edilmediği gibi Türk Dünyasındaki üniversitelere de müracaatlarının bizzat takip edilerek engellendiğini anlattı.
Siyasi iktidarların değişmesine karşın mağduriyetlerin giderilemediği üzerinde de duran Doç. Dr. Turan Akkoyun o dönemde yargıdan da uzun dönem sonuç alınamadığını dile getirdi. 2008 yılında İdari Mahkeme lehine karar vermesine karşın Yüksek Öğretim Kurumu’nun Mahkeme Kararını uygulamadığını ortaya koydu. İlerleyen zaman içinde emeklilik haklarının zayi olmaması için 2010 yılında; memuriyete başlayıp stajının kalktığı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik başvurusu için gerekli olan ilk atama kararının dosyası 28 Şubat döneminde boşaltılmış olduğundan kabul edilmediğini belirtti. 28 Şubat sürecinde görevinden ayrılmak zorunda kaldığı Afyon Kocatepe Üniversitesindeki 2011 yılındaki yönetim değişikliğinden sonra öğretmenlik için ilk atama kararına ulaşabilen Doç. Dr. Turan Akkoyun, Ağustos 2011 atama döneminde İstanbul Bahçelievler Çobançeşme Anadolu İmam Hatip Lisesine Tarih öğretmeni olarak atanabildiğini söyledi. Hakkında hiçbir yargı ve disiplin cezası olmayan Akkoyun böylelikle tam 12.5 yıl memuriyet hayatından uzak bırakılmış oldu. Mahkemenin lehine kararı Danıştay’da ancak 47 ay sonra onandıktan sonra Ağustos 2012’de tekrar Yüksek Öğrenimdeki görevine dönebildi. Burada da günlüğünden örnekler sunarak devlet yönetimi anlayışı ve bizzat yaşadıkları hakkında bilgiler aktardı. (Kocatepe Haber Merkezi)