272 müdürden 175'inin hakkı elinden alındı

Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Muhtar Demirci, puanlamaya tabi tutulan 272 okul müdüründen 175 okul müdürünün görevinden haksızca alındığını açıkladı. Demirci il kamuoyuna seslenerek “Malum sendikadan olmayanların hakkı elinden alındı. Lütfen öğrencilerinize, okullarına ve idarecilerine sahip çıkın. Çünkü yarın çok geç olacaktır.” dedi Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ile Aktif-Sen üyelerinin birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü [&hellip]

272 müdürden 175’inin hakkı elinden alındı

Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Muhtar Demirci, puanlamaya tabi tutulan 272 okul müdüründen 175 okul müdürünün görevinden haksızca alındığını açıkladı. Demirci il kamuoyuna seslenerek; “Malum sendikadan olmayanların hakkı elinden alındı. Lütfen öğrencilerinize, okullarına ve idarecilerine sahip çıkın. Çünkü yarın çok geç olacaktır.” dedi

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ile Aktif-Sen üyelerinin birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasında, il genelinde 175 okul müdürünün müdürlük görevlerinin haksızca ellerinden alındığı belirtildi. Açıklamayı Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyelerinden Muhtar Demirci yaptı.
DURUM EĞİTİMDE
ÇATIŞMAYA YOL AÇAR
Türk Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyesi Muhtar Demirci, Afyon’da 272 okul müdürünün okulunda 4 yılını tamamlaması halinde göreve devam edebilmek için yönetmelik gereği puanlamaya tabi tutulduğunu belirtti. Demirci; “Puanlamalar açıklandı. Okul müdüründen 175’i yeterli puan verilmeyerek müdürlük görevi cebren haksızca, hukuksuzca elerinden alınmıştır. Başarı ve sadakatle işine sarılmış birçok adam gibi adamla, adeta dalga geçilmiş ve tüm emek ve alın terleri bir kalemde silinmiştir. 20-25 yıllık tecrübeler yok sayılmıştır. Bu durum eğitim de büyük infiale, kutuplaşmaya ve çatışmalara yol açacaktır. Biz tüm yetkilileri defalarca uyardık ama dikkate almadılar.” dedi.
“KAZANILMIŞ HAK DARBEYLE ALINDI”
“Yandaş sendika üyesi olmayan, ya da hiçbir sendika üyeliği olmayanlar düşük puan verilerek elenmiştir.” diyen Muhtar Demirci, taraf olmayanların bertaraf edildiklerini ileri sürdü. Demirci; “Bu bir kıyımdır, zulümdür ve kadrolaşmadır. Bu kazanılmış hakkın sivil darbeyle elimizden alınmasıdır.
Puanlamayı yapan bir çok ilçe müdürü, şube müdürü yeni görevlendirildikleri için puanlama yaptıkları okulların müdürlerini tanımamaktadır. Okulun kapısının nerden açıldığını dahi bilmemektedir. Bu milli eğitim yetkililerine malum yandaş sendika ve AKP tarafından listeler verilmiş, bunlarda biat kültürüyle buna uymuşlardır. Okul müdürü katliamının tetikçileri milli eğtim müdürü ve şube müdürleridir. Unutmayın ‘Zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır.’ İl Müdürü Metin Yalçın’ın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin yetkilerini yandaş sendikaya ve ucuz siyasete teslim etmişlerdir.” diye konuştu.
AHLAKSIZ TEKLİFLERE
ONUR SATILMADI
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a, Milli Eğitim Müdürlüğü asalet kadronu alma karşılığında mı 175 okul müdürünü harcadığı sorusunu soran Muhtar Demirci; “Askeri darbe dönemlerini ve dilinize pelesenk ettiğiniz 28 Şubat sürecini mumla aratan bu baskı ve sindirme dönemi de er geç tarihte bir kara leke olarak yerini alacaktır. Bulundukları her ortamda kul hakkı, adalet ve mazlum edebiyatı yapan zihniyetin nasıl ahlaksız bir zihniyete sahip olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Buradan haysiyetini satmayan onurlu ve dik duran okul yöneticilerine sesleniyorum: Size ahlaksız teklifte bulundular, tehdit ettiler, ancak siz onur ve haysiyetinizi satmadınız. Bugün mağlup gibi gözükseniz de kul katında da Allah katında da galip olan sizlersiniz. Bunlar bizim madalyamızdır.” şeklinde konuştu.
“ARTIK KOLTUKLARDA
RAHAT OTURTMAYACAĞIZ”
Hukuki yollarla her türlü mücadelenin sonuna kadar yapılıp, mahiyetindeki yöneticilere sendika ve siyasi düşünce ayrımı yaparak puan verenlerle ilgili suç duyurusunda bulunulacağını belirten Demirci; “Türk Eğitim-Sen sonuna kadar, bu işin takipçisidir. Artık sizi koltuklarınızda rahat oturtmayacağız. Sizin kabusunuz, karabasanınız olacağız. Yaptığınız her haksızlık ve hukuksuzlukta Afyon Kalesi gibi karşınıza dikileceğiz. Eğitim de olacak her türlü kaos ve olumsuzluk sizin ve siyasi iktidarın omzunda bir vebal olacaktır.”
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
138 Bin 527 öğrencinin emanet edildiği Milli Eğitim’in siyasi kadrolaşmanın ve zulmün hakim olduğu bir yere dönüştüğünü söyleyen Muhtar Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız hak hukuk bilmeyen zalim zihniyetin ürünü olacaktır. Bütün Afyonkarahisarlılar lütfen öğrencilerinize, okullarına ve idarecilerine sahip çıkın. Çünkü yarın çok geç olacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme