27 bin öğrenci Yaz Kur'an Kurslarında eğitim aldı

Afyonkarahisar il genelindeki camilerde ve Kur'an kurslarında eğitim alan 27 bin öğrenci için Zafer Meydanı'nda kapanış programı düzenlendi   Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi'nin destekleriyle Zafer Meydanı'nda 'Yaz Kur'an Kursları'nın kapanış programı düzenlendi. Program, Belediye Mehter Takımı'nın gösterisi ile başladı. Saygı duruşunda bunulmasıve İstiklal Marşı'nın okunması ile süren programda Hacı Mehmet Sayın Camii Öğreticilerinden [&hellip]

Afyonkarahisar il genelindeki camilerde ve Kur’an kurslarında eğitim alan 27 bin öğrenci için Zafer Meydanı’nda kapanış programı düzenlendi

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle Zafer Meydanı’nda “Yaz Kur’an Kursları”nın kapanış programı düzenlendi. Program, Belediye Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı. Saygı duruşunda bunulmasıve İstiklal Marşı’nın okunması ile süren programda Hacı Mehmet Sayın Camii Öğreticilerinden Kerem Özkul tarafındanKur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
“CAMİLERİMİZ UZUN BİR SÜREDEN SONRA ÇİÇEK AÇTI”
Programda konuşan Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, il genelinde Yaz Kur’an Kursları’na kayıtlı öğrenci sayısının 27 bin olduğuna dikkat çekti. 27 bin öğrencinin hocaların nezaretinde Kur’an-ı Kerim dersi, itikat, ibadet, siyer, ahlak, milli, manevi ve kültürel konularda eğitim aldıklarını ifade eden Müftü Kazancı,“ Camilerimiz uzun bir süreden sonra çiçek açtı. Yavrularını camiye ve Kur’an kurslarımıza göndermek sureti ile onların dini, milli ve ahlaki konularda eğitimlerini alması düşünce ve niyetiyle camilerimize evlatlarını gönderen bütün anne ve babalara da şükranlarımı arz ediyorum. Tatilde olmalarına rağmen değerli istirahat vakitlerinde ya da bir takım etkinliklerinden kendilerini uzak tutarak camilerimize gelip de camilerimizi cıvıl cıvıl eden çok kıymetli sevgili öğrencilerimizin hepsinin de gözlerinden öpüyorum. Rabbim bizlere evlatlarımızı, milli ve manevi duygulara bezenmiş bir vaziyette yetiştirmeyi nasip eylesin.” dedi.
“GENÇLERİMİZ MANEVİ YÖNDEN BİRİKİMLE YETİŞMELİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Müftülüğün kendilerine destek talebi ile geldiklerinde ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydettiğini dile getirerek manevi yönden gençlerin birikimli olarak yetişmesine katkı veren tüm diyanet camiasına teşekkür etti. Zeybek salgına karşı aşı olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında kursu tamamlayan tüm çocukları tebrik etti.
“YAZ KUR’AN KURSLARI ÇOCUKLARIMIZIN MANEVİYATINA KATKI SAĞLIYOR”
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik de Diyanet İşleri Başkanlığının geçmişten bugüne, açtığı Yaz Kur’an kursları ile çocukların ve gençlerin maneviyatına katkılar sağladığına dikkat çekti. Afyonkarahisar’da Yaz Kur’an kurslarına katılan herkesi kutlayan Vali Yardımcısı Keklik, tüm öğrencileri tebrik etti.
Konuşmaların ardından Kur’an kurslarına katılan öğrenciler tarafından ilahi, şiir ve marş okunurken program kapsamında yarışmalar yapıldı. “Çevre Müfettişi” isimli tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile program sona erdi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme