• Haberler
  • Genel
  • 26 Bafra Koçu dağıtıldı – Kocatepe Gazetesi

26 Bafra Koçu dağıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kızılören’de 26 adet Bafra Koçu dağıttı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında Kızılören İlçe Müdürlüğü'nce Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında 8 yetiştiriciye toplam 26 adet Bafra Irkı koç dağıtımı yapıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap küçükbaş hayvancılıkta sürünün genetik ilerlemesinin sağlanması ve verimliliğin arttırılması, uygulandığı bölgede [&hellip]

26 Bafra Koçu dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kızılören’de 26 adet Bafra Koçu dağıttı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında Kızılören İlçe Müdürlüğü’nce Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında 8 yetiştiriciye toplam 26 adet Bafra Irkı koç dağıtımı yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap; küçükbaş hayvancılıkta sürünün genetik ilerlemesinin sağlanması ve verimliliğin arttırılması, uygulandığı bölgede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve örnek bir sürü elde edilerek karlılığın hedeflendiğini ifade etti. Arap, Bafra Irkı koçların Amasya İli Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden temin edildiğini, yaklaşık 33 bin liraya alınarak çiftçilere dağıtıldığını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme