• Haberler
  • Genel
  • 26 Ağustos Tabiat Parkı’na keklik bırakıldı

26 Ağustos Tabiat Parkı’na keklik bırakıldı

İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda keklik, angıt, sakarmeke, pelikan gibi kuşların gözleminin yapılabildiğini söyledi İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, 26 Ağustos Tabiat Parkı’na keklik yerleştirildiğini, Park’ta başta ördek çeşitleri olmak üzere angıt, sakarmeke, pelikan gibi kuşların gözleminin yapılabildiğini söyledi. Müdür Bayrak, hayvanların korunması konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini [&hellip]

26 Ağustos Tabiat Parkı'na keklik bırakıldı

İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda keklik, angıt, sakarmeke, pelikan gibi kuşların gözleminin yapılabildiğini söyledi

İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, 26 Ağustos Tabiat Parkı’na keklik yerleştirildiğini, Park’ta başta ördek çeşitleri olmak üzere angıt, sakarmeke, pelikan gibi kuşların gözleminin yapılabildiğini söyledi. Müdür Bayrak, hayvanların korunması konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini bildirdi.
Yaban hayatı kaynakları ve bu kaynakların barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması, geliştirilmesi, milli ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere intikalinin Bakanlığın titizlikle üzerinde durduğu konuların başında geldğini belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak konuyla ilgili olarak şunları aktardı:
“Ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması ile ilgili bir takım gereklilikler artık kaçınılamaz hale gelmiştir.
Tabii hayatın bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı ve sınırsız tüketilmesine paralel olarak ortaya çıkan çevre sorunları dünyada ve ülkemizde doğal kaynakları koruma düşüncesini ortaya çıkarmış bozulan eko-sistemin eski haline geri kazandırılması içinde acil planlama ve çalışmaların içine girilmiştir.
Bu doğrultuda çok hassas bir ekosisteme sahip ülkemizde av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için nesli tehlike altında olan ve hatta bazı alanlarımızda tükenen kınalı kekliğin doğal yaşam ortamlarına bırakılmaktadır.
Bu doğrultu da Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun talimatı gereği ilimizde 2009 yılında kurularak Afyonkarahisar halkına hizmet veren ve doğal güzellikler barındıran 26 Ağustos Tabiat parkındaki mevcut yaban hayatına katkı amacıyla keklik yerleştirmesi yapılmıştır. Tabiat parkında özellikle 2009 yılında gölet yapımından sonra yaban hayatında gelişmeler gözlemlenmiş olup özellikle kış dönemlerinde göçmen yaban kuşlarının uğrak yeri haline gelmiştir. Bu kuşlar Gölet ortasındaki adacıkları barınak olarak kullanmakta olup burada yavru çıkarmaktadırlar. Parkta başta ördek çeşitleri olmak üzere, angıt, sakarmeke, pelikan gibi kuşlar gözlemlenmektedir.
Halkımız tarafından 26 Ağustos Tabiat Parkındaki doğal güzelliklerin yanı sıra yaban hayatının da korunması, özellikle yerleştirilen Kekliklerin doğal hayata uyum sağlaması için duyarlı davranılması, hayvanlara zarar verilmemesi önem arz etmektedir. Doğal hayatın korunması hepimizin görevidir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme