• Haberler
  • Genel
  • Kızılay Afyon Madensuyu Fabrikasında üretim durduruldu

Kızılay Afyon Madensuyu Fabrikasında üretim durduruldu

Kızılay, Afyonkarahisar’daki fabrikasında maden suyunun dinlendirildiği odadaki rutubetli duvarlarının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından fabrikada üretimi durdurdu. Fabrika personeli yıllık izne çıkarıldı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hizmet yetersizliği eleştirilen ve çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, Afyonkarahisar’daki maden suyu fabrikasının hijyensiz duvarlarının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından üretimi durdurdu. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Kızılay’ın, [&hellip]

Kızılay, Afyonkarahisar’daki fabrikasında maden suyunun dinlendirildiği odadaki rutubetli duvarlarının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından fabrikada üretimi durdurdu. Fabrika personeli yıllık izne çıkarıldı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hizmet yetersizliği eleştirilen ve çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, Afyonkarahisar’daki maden suyu fabrikasının hijyensiz duvarlarının görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından üretimi durdurdu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Kızılay’ın, 21 Mart günü fabrikada üretimi durdurduğu açığa çıktı. Fabrikada maden suyu üretiminde çalışan personele, 27 Mart pazartesi günü sabah 08.00’a kadar üretime ara verildiği bildirildi. Personelden yıllık izin dilekçesi doldurmaları istendi.

Halkı zehirlemişler

Birgün Gazetesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde şu bilgilere yer verilmişti:

Migros’un 2019’da Kızılay Madensuyu’nda yoğun miktarda arsenik tespit ettiği ortaya çıktı. Arseniğin kanser gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Gıda Mühendisi Şık, “Kızılay yöneticileri suç işledi” dedi. Kızılay’ın fabrikasında maden suyunun depolandığı havuzların hijyenden uzak ve tartışma yaratacak görüntülerine de BirGün ulaştı.

Depremzedelere göndermesi gereken çadırları satan Kızılay uzun süredir tartışmaların odağında yer alıyor. Şimdi de Kızılay’ın maden suyunda insan sağlığını etkileyecek şekilde yüksek miktarda arsenik (ağır metaller) tespit edildiği ortaya çıktı. Kızılay’ın yılda 1,5 milyar şişe ürettiği maden suyuna dair BirGün’ün ulaştığı belgeler ise yok artık dedirtecek türden.Kızılay, Afyon’daki fabrikasında ürettiği maden suyunu 2019’da Migros Market’e sattı. Migros, Kızılay’dan aldığı maden sularını 28 Mayıs 2019’da bir özel laboratuvarda analiz ettirdi.

BirGün’ün ulaştığı analiz sonucunda ise maden suyundaki arsenik oranının sınır değerinin iki katı olduğu belirtildi. Belgelerde maden suyu için arsenik sınır değerinin en fazla 10 mikrogram\litre olması gerektiği ancak Kızılay’ın maden suyunda 20 mikrogram\litre arsenik tespit edildiği belirtildi. Laboratuvar, maden suyunun halk sağlığı için uygun olmadığını belirttiği analiz sonuçlarını Migros’a gönderdi.

76 BİN ŞİŞE İADE EDİLDİ

Bu skandalın ardından Migros, Kızılay ile iletişime geçti. Migros’un iç yazışmalarında sadece Migros’un Muğla’daki deposundan 32 palet olarak ifade edilen yaklaşık 76 bin şişe maden suyunun Kızılay’a iade süreci başlatıldı. Migros, Kızılay’dan Muğla deposunda bulunan 2 TIR maden suyunu iade alması istendi. Migros’un kurum içi yazışmalarında “Depoda alan sıkıntısı yaşandığı, Kızılay’ın ‘bloke edilen’ maden sularını teslim alması’ gerektiği” ifade edildi. Migros’un ülke genelindeki diğer depolarından ne kadar maden suyunu iade ettiği ise bilinmiyor.

Kızılay’ın arsenik tespit edilen maden sularını başka hangi marketlere sattığı da yanıt bekleyen bir başka soru. Kızılay’ın iade aldığı maden sularını da imha etmeyip yeniden satışını yaptığı ileri sürülüyor.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme