250 ton demir çıktı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Eski Valilik binasının yıkımında sona gelindi. Ay sonunda tamamen ortadan kaldırılacak binanın içinden 250 demir çıktığı belirtildi. Yıkım işini üstlenen firmalardan Çengeloğlu Ticaret sahibi Orhan Çengel, binadan yaklaşık bin kamyon moloz taşındığını söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın en önemli seçim vaatlerinde olan Cumhuriyet Kent Meydanı projesinde önemli bir adım olan eski valilik binasının [&hellip]

250 ton demir çıktı

Afyonkarahisar Eski Valilik binasının yıkımında sona gelindi. Ay sonunda tamamen ortadan kaldırılacak binanın içinden 250 demir çıktığı belirtildi. Yıkım işini üstlenen firmalardan Çengeloğlu Ticaret sahibi Orhan Çengel, binadan yaklaşık bin kamyon moloz taşındığını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın en önemli seçim vaatlerinde olan Cumhuriyet Kent Meydanı projesinde önemli bir adım olan eski valilik binasının yıkımında sona gelindi. Mart ayı sonuna kadar tamamen ortadan kaldırılacak olan binanın yıkımından çıkan demir ve moloz miktarı binanın büyüklüğünü ve ortaya çıkacak meydanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.
Ekim 2014’te ihaleye çıkarılan eski valilik binası yıkım işi Çengeloğlu Ticaret tarafından 153 bin TL bedelle alındı. Firma sahibi Orhan Çengel, 15 Ocak’ta yıkım işine başladıklarını ve yüzde 95’nin bittiğini belirtti. Çengel, ay sonuna kadar yıkımın sonlanacağını ve moloz ve demirlerin ortadan kalkmış olacağını dile getirerek, “4 katlı ve yaklaşık 7 bin metre karelik bir alanda olan eski valilik binasının yıkımından 250 ton demir çıktı. Bunun yanında yaklaşık bin kamyon moloz belediye moloz biriktirme sahasına depolandı. Ay sonuna kadar yıkım işini tamamen bitirmeyi planlıyoruz. Yıkım süresince 3 iş makinesi ile çok hummalı bir çalışma içine girdik. 7-8 işçi ile çıkan demirleri beton molozların arasından toplamak için çalıştı” dedi.
Eski valilik binasının kaldırılmasından sonra belediye tarafından kent meydanı projesi kapsamında çalışmalara başlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme